09 Noiembrie – PENTRU CE S-A RUGAT PAVEL

0
45

– “Nu încetăm să ne rugăm pentru voi” (Coioseni 1:9]-

Când venea vorba de cei pe care îi iubea, să observăm pentru ce se ruga Pavel:

1) Ca ei să înțeleagă voia lui Dumnezeu. “Să cerem să vă umpleți de cunoștința volei Lui, în orice fel de înțelepciune și pricepere duhovnicească”. Roma nu era un loc în care puteai fi creștin cu ușurință și totuși, Pavel a scris: “Ascultarea voastră este cunoscută de toți”. (Romani 16:19). Ascultarea ta față de voia lui Dumnezeu trebuie să fie prioritate pentru tine. Când ți se pomenește numele, nimeni nu ar trebui să se îndoiască de nivelul dedicării tale față de Domnul Isus.

2) Ca viețile lor să fie plăcute înainte lui Dumnezeu. “Pentru ca astfel să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca sâ-l fiți plăcuți în orice lucru” (Coioseni 1:10). Când vei sta înaintea lui Dumnezeu pentru a-ți primi răsplata, nu vei auzi cuvintele: “bine spus” sau “bine gândit”, ci “bine, rob bun și credincios” (Matei 25:21).

3) Ca ei să sporească în lucrarea pe care le-a încredințat-o Dumnezeu. “Aducând roade în tot felul de fapte bune” (Coioseni 1:10). Nimic nu aduce o mai mare bucurie în inima unui părinte decât să-și vadă copilul prosperând. Și Dumnezeu simte același lucru pentru tine.

4) Ca ei să persevereze prin puterea Lui. “întăriți, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare” (Coioseni 1:11). Asemenea unui bec, tu depinzi de puterea unei alte surse. Deci dacă nu rămâi conectat la Dumnezeu, vei fi slab din punct de vedere spiritual.

5) Ca să-L laude pe Dumnezeu. “Mulțumind Tatălui, care v-a învrednicit să aveți parte de moștenirea sfinților” (Coioseni 1:12). Cu alte cuvinte, trăiește cu o atitudine de mulțumire și o inimă plină de laudă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.