09 Martie TE-AI “ARS” VREODATĂ?

0
36


“Luați seama bine “¦ pentru ea nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune”
(Evrei 12:15)

Ai fost vreodată “ars” de oameni? Nu ești singurul, cu toții am pățit-o. Dar în loc să te consumi din cauza aceasta, Dumnezeu îți spune să ierți și să uiți. Când îți negi sentimentele și fierbi în lăuntrul tău, lași ca Satana să aibă avantaj asupra ta (2 Corinteni 2:11). Dar dacă te confrunți cu acea situație potrivit Scripturii, experiențele tale dureroase te pot face mai bun, nu mai plin de amărăciune. Dacă astăzi te lupți cu amărăciunea, fă următoarele trei lucruri.

Primul, iartă, iertarea nu se bazează pe o emoție. Nu aștepta până “simți” să o faci, ia hotărârea azi să lași în pace ofensa. Când o vei face, Duhul lui Dumnezeu iți va calma emoțiile și te va ajuta să învingi îndemnul de a te răzbuna. Domnul Isus a spus: “Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă” (Matei 5:7). De vreme ce tu însuți va trebui mereu să faci “retrageri”, Dumnezeu te cheamă și să-ți faci “depozite de milă”.

Al doilea, roagă-te pentru asta. În clipa în care simți resentiment, întoarce-te spre Dumnezeu și El îți va da puterea să acționezi în dragoste și nu să reacționezi în mânie. Când îți iei angajamentul să trăiești astfel, El îți promite că îți va da “liniște în zilele nenorocirii” (Psalmul 94:13).

Al treilea, gândește biblic. Caută toate versetele pe care le găsești despre iertare și meditează la ele. Nu uita, de fiecare dată când alegi să faci ce este bine, încă puțin din omul cel vechi moare, iar omul cel nou se dezvoltă. Așa te pregătește Dumnezeu pentru o mai mare binecuvântare. Dar trebuie să fii în postura de a o primi. Așadar, ia hotărârea acum că deși te-ai “ars”, nu te vei umple de amărăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.