09 Iunie -SCHIOPĂTAREA

0
53

“I s-a scrântit încheietura coapsei lui lacov” (Geneza 32:25)

Dumnezeu îi folosește și pe oamenii asemenea lui lacov, care spiritual vorbind, așchiopătează. După mulți ani în care s-au luptat cu probleme legate de încăpățânare, ei au fost schimbați radical prin puterea lui Dumnezeu; iar acum ei pot lucra cu toți aceia la care nu ar fi putut avea acces înainte. Dumnezeu îi folosește însă și pe oameni asemenea lui Pavel, care a spus: “mi-a fost pus un țepuș în carne “¦ ca să mă pălmuiască” (2 Corinteni 12:7).

Când Pavel L-a rugat pe Dumnezeu să-i scoată acel țepuș, Dumnezeu i-a spus: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9). Fără îndoială că acesta a fost ultimul lucru pe care a dorit Pavel să-l audă. Trebuie să înțelegi ceva: lui Dumnezeu îi place să folosească oameni care șchiopătează sau care sunt blocați în situații spinoase din care nu mai au scăpare. De ce? Deoarece când sunt binecuvântați ei nu sunt aroganți ca unii care cred că o merită. Ei sunt puțin mai calzi și puțin mai dispuși să meargă la ceilalți și să-i îmbrățișeze.

Astăzi, Dumnezeu caută persoane care au suficientă compasiune ca să întrebe: “Ce mai faci?” și apoi să se oprească suficient de mult să asculte răspunsul! După ce oamenii au fost răniți, ei au nevoie de dragoste și de atenție suplimentară. Ei au nevoie să fie strânși mai tare în brațe și vor ca cineva să se roage mai mult pentru ei. La urma urmelor, asta a făcut Dumnezeu pentru tine; acum e rândul tău să o faci pentru altcineva. Și da, va trebui să ai răbdare și să învingi impulsul lor de a nu avea încredere în tine. Pentru că se simt trădați și “folosiți”, ei se luptă cu îndoieli și cu resentimente. Dar nu-i dezamăgi: “Dragostea nu va pieri niciodat㔦” (1 Corinteni 13:8). Dacă continui să-i iubești, Dumnezeu te va folosi să le aduci vindecare și speranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.