09 Iunie

0
46

” Intrati pe poarta cea strâmta.Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.Dar strâmta este poarta, îngusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei care o afla.” Matei 7:13-14

La începutul celui de-al doilea Razboi Mondial, când armatele americane se pregateau pentru mobilizare, în mijlocul unei mari intersectii care se afla înafara localitatilor, a fost lasat un soldat care trebuia sa dirijeze circulatia si sa îndrume convoaiele militare spre directia unde trebuia sa se stabilieasca tabara generala.

Dupa ce a trecut primul convoi, acel soldat s-a speriat de zgomotul motoarelor si a ajuns sa fie depasit de situatie. De aceea în timp ce dirija celelalte masini, când a venit urmatorul convoi, fara sa-si dea seama, l-a îndreptat spre o alta directie.

Ajungând si mai dezorientat, când a venit urmatorul convoi l-a îndreptat si pe acesta într- o alta directie. Realizând încurcatura pe care a provocat-o, când a venit un alt convoi, soldatul s-a asezat în mijlocul drumului pe care se îndreptase ultimul convoi si-a încercat sa faca semn primului vehicul sa opreasca, pentru ca sa poata întreba care este directia cea buna.

Neintelegând semnele lui, soldatul care conducea primul vehicul militar, a crezut ca cel din mijlocul intersectiei îi aproba directia si a condus mergând drept înainte. Dupa el, au plecat însa si toate celelalte vehicule.

Vazând ca nu-i poate ajunge din urma pe ceilalti, fiecare convoi a înaintat cu si mai mare viteza, fara sa stie ca de fapt mergeau în directii diferite.

Potrivit declaratiilor facute ulterior de generalul George Patton, acest incident a creat un asa haos în acea divizie motorizata, încât a trebuit aproape o saptamâna ca toate aceste convoaie sa ajunga în aceeasi baza.

Greseala soldatului din intersectie a împrastiat acea divizie americana, prin toate tinuturile statelor Lousiana si Texas!

Asemenea acestei situatii, întâlnim si astazi foarte multi oameni care nu mai stiu pe ce drum trebuie sa apuce. Acestia se lasa înselati de indicatoare false si merg toata viata când pe un drum, când pe altul. De aceea,alergând spre nicaieri, vor ajunge nicaieri!

Ca sa nu mai ratacim, trebuie sa ne oprim din iuresul alergarii noastre de fiecare zi si sa cautam drumul cel bun. Pentru ca acest drum ne-a fost deschis de Hristos, putem spune ca numai cei ce merg pe urmele Lui, vor ajunge la Tatal!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa gasesc calea cea buna si sa merg pe urmele Fiului Tau, pentru ca sa nu mai ratacesc niciodata. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.