09 Iulie

0
32

“Saul a răspuns: “Oare nu sînt eu Beniamit, din una din cele mai mici seminții ale lui Israel? Și familia mea nu este cea mai mică dintre toate familiile din seminția lui Beniamin? Pentru ce dar îmi vorbești astfel?” 1Sam.9:21

Cînd urmarim viata lui Saul descoperim un om care a avut tot ceea ce viata i-ar fi putut oferi. El arata bine, a fost smerit, avea abilitati de lider, iar Duhul lui Dumnezeu a venit peste el din zilele tineretii sale. Cu toate acestea, din cauza alegerilor pe care le-a facut si a modului în care a trait, el nu s-a bucurat de aceste privilegii.

Fiindca a ajuns sclavul propriului egoism si a împlinit ceea ce el însusi a hotarît, fara sa mai astepte ceea ce Dumnezeu avea sa-i spuna, Saul a ajuns un om încapatînat si neascultator, situatie care l-a facut sa piarda totul. Încapatînarea si invidia de care a fost stapînit au determinat pretul pe care l-a platit!

Cît de des te angajezi sa lucrezi, împlinindu-ti propriile decizii? Atunci cînd încercam sa împlinim cea ce noi însine am hotarît, ne întoarcem ochii de la Dumnezeu și alegem să mergem înainte orbeste.

Spre deosebire de Saul, avem însa exemplul lui David, care a reactionat diferit fata de aceleasi provocari. Cînd David a avut momente în care Dumnezeu nu i-a dat niciun raspuns, n-a procedat ca Saul care a actionat în mod egoist, ci a cautat fata lui Dumnezeu și a tînjit dupa restabilirea partasiei cu Domnul. Ceea ce a facut diferenta în viata lui David, a fost dorinta lui înfocata de a-L asculta si a-L urma pe Dumnezeu.

Daca în aceasta zi ai ajuns într-o stare de înfrîngere si neascultare, nu mai sta în aceasta cadere spirituala. Cauta-L pe Dumnezeu și iertarea pe care El ti-o poate oferi, traind ca un om dupa inima lui Dumnezeu, fiindca lucrul acesta înseamna de fapt o viata de biruinta!

INIMA TA SE ASEAMANA CU INIMA LUI SAUL, SAU CU CEA A LUI DAVID?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.