09 Ianuarie

0
43

“Petru L-a luat deoparte si a început sa-L mustre , zicînd : ” Sa Te fereasca Dumnezeu , Doamne ! sa nu Ti se întîmple asa ceva !” Mat.16:22

O învatatoare de scoala duminicala i-a învatat pe copii din clasa ei despre cer . Ea a spus copiilor ca toti cei ce vor ajunge în cer vor avea parte de bucurie si rasplatire vesnica. În cer vor ajunge însa numai cei cuminti si credinciosi.

O fetita care a urmarit lectia cu mare atentie, s-a întors spre colegul ei ce era foarte obraznic si i-a zis: ” ai auzit ; numai cei ce fac ce este bine si sunt cuminti, vor ajunge în cer !”

Cînd acesta a auzit spusele fetitei, dupa ce s-a gîndit putin , a întrebat-o cu mare curiozitate : ” Dar daca faci ce este rau ; unde vei ajunge ?” La comitetul bisericii ; a raspuns imediat fetita !”

Cei ce doresc sa ajunga în cer nu trebuie însa sa se gîndeasca prea mult la lucrurile pe care le vor împlini, ci mai degraba la persoana pe care trebuie s-o urmeze. Alegînd sa-L urmezi pe Hristos vei ajunge cu siguranta în cer, pentru ca El a mers deja acolo.

Petru a spus odata Domnului Isus : “Nu se poate sa mergi pe drumul pe care ai pornit!” “Tocmai Tu sa suferi si sa mori ?” “Sa te fereasca Dumnezeu ca sa Ti se întîmple asa ceva !” Aceasta atitudine arata ca atît Petru cît si toti ceilalti ucenici ,au înteles gresit pe Mesia. . Ei asteptau ca Domnul Isus sa fie un împarat, sau un presedinte care sa aduca eliberarea si restaurarea Israelului prin forta armelor si nicidecum pe calea jertfei si-a suferintei.

Ucenicii asteptau ca Domnul Isus sa împlineasca mai degraba planurile si asteptarile lor , în loc ca ei sa se conformeze planului si voiei lui Dumnezeu.

Si astazi foarte multi oameni afirma ca ei cred în Dumnezeu. Dar pentru ei a crede nu înseamna si a umbla în voia lui Dumnezeu. Ei aleg o cale mult mai usoara, încercînd sa ocoleasca suferinta, dar asteptîndu-se la aceleasi binecuvîntari. Cei ce aleg însa sa umble în voia lui Dumnezeu chiar si atunci cînd trec prin suferinte , sunt gata sa-L urmeze pe Dumnezeu cu credinciosie stiind ca indiferent prin ce vor avea sa treaca, la capatul drumului îi asteapta cerul.

Rug. Doamne Dumnezeule ; daruieste-mi putere sa ramîn în voia Ta todeuna , pentru ca urmîndu-Te cu credinciosie sa pot sa fac ce este bine si astfel sa fiu pregatit pentru cer. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.