09 Februarie-DESPRE CĂLĂUZIRE (7)

0
56

“Doamne, călauzește-mă “¦ netezește calea Ta sub pașii mei” (Psalmul 3:8)

Atestat pentru direcție. Busola a fost mereu cel mai bun prieten al pilotului. Majoritatea avioanelor sunt echipate cu două busole. Cum poți știi care e voia lui Dumnezeu?

“Un prooroc, numit Agab, s-a pogorât din ludea, și a venit la noi. A luat brâul lui Pavel, și-a legat picioarele și mâinile și a zis: “Iată ce zice Duhul Sfânt: “Așa vor lega Iudeii în Ierusalim pe omul acela al cui este brâul acesta, și-l vor da în mâinile Neamurilor.” Când am auzit lucrul acesta, atât noi cât și cei de acolo am rugat pe Pavel să nu se suie la Ierusalim. Atunci Pavel a răspuns: “Ce faceți de plângeți așa, și-mi rupeți inima? Eu sunt gata nu numai să fiu legat, dar chiar să și mor în Ierusalim pentru Numele Domnului Isus.” Dacă am văzut că nu-l putem îndupleca, n-am mai stăruit, și am zis: “Facă-se voia Domnului!” (Faptele Apostolilor 21:10-14).

Putem observa aici că nedumerirea nu era cu privire la voia lui Dumnezeu; aceasta era limpede. Ci privea teama vizavi de viața lui Pavel. Avem aici un exemplu perfect de situație în care emoțiile sunt lăsate să stea în calea duhului. Prin duhul nostru, nu prin mintea noastră și în mod cert nu prin emoțiile noastre înțelegem căile și călăuzirea Domnului. “Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu” (Romani 8:14).

Nu trebuie să te lași condus de “glasuri, vise și lână” (Judecători 6:37-40). Uneori, aceste lucruri confirmă ceea ce simți în duhul tău ca fiind voia lui Dumnezeu, dar ele nu sunt unicul factor de decizie. Busola ta este Cuvântul lui Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.