09 Aprilie-TAțILOR ““ FIțI PREZENțI!

0
34

“El va întoarce inima părinților spre copii” (Maleahi 4:6)

Aproape 20 de milioane de copii din America cresc fără tată ““ 75% dintre ei în sărăcie. Și situația se înrăutățește; acești copii sunt de cinci ori mai predispuși la sinucidere, de zece ori mai predispuși să consume droguri și de 20 de ori mai predispuși să facă închisoare. Luther Burbank a spus: “Dacă am acorda tot atâta atenție plantelor cât acordăm copiilor noștri, am trăi într-o junglă de buruieni”. Taților, răspundeți acestor întrebări:

1) Le oferiți copiilor lucruri în loc să vă oferiți pe voi înșivă? Când vor ajunge la vârsta de 12 ani, ei au învățat deja 75% din tot ce vor știi vreodată. Întrebarea este cine le va fi profesor? Televizorul? Celebritățile dependente de droguri? Anturajul? Copacul crește după cum este îngrijit.

2) Dai ce e mai bun din tine carierei sau copiilor? Dacă îți cheltuiești toată energia la muncă și nu-ți mai rămâne deloc pentru familie, vei plăti un preț mare. Nu uita, iei numai câte o mușcătură dintr-un măr. Copiii tăi vor crește fie urându-te, repetând greșelile tale, fie bucurându-se de amintirea unui cămin în care trona dragostea.

3) Reprezinți tu un etalon spiritual pentru familia ta? Sau soția ta e cea care se străduiește în acest domeniu? Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru mamele care “stau în spărtură”, dar Biblia îi numește responsabili pe tați pentru pregătirea spirituală a copiilor. Ascultă: “părinților,”¦ creșteți-i, în mustrarea și învățătura Domnului” (Efeseni 6:4). Peste zece sau douăzeci de ani, ce ți-ai dori să fi făcut cu ei astăzi? Începe să faci chiar acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.