08 Octombrie

0
36

” Fiindca oricine va voi sa-si scape viata, o va pierde ; dar oricine îsi va pierde viata pentru mine o va mîntui “. Luca 9 :24

Domnul Isus a spus ucenicilor Sai un provocator paradox: “Cei ce doresc sa-si scape viata, o vor pierde, dar cei ce-si vor pierde viata pentru Mine, o vor cîstiga “!

Ucenicii ar fi vrut ca Domnul Isus sa-si stabileasca Împaratia pe pamînt , fara ca sa depuna vre-un sacrificiu. Ei îsi aminteau de momentele frumoase traite împreuna cu Domnul si voiau ca acestea sa continuie , fara ca sa se plateasca nici un pret. Cînd Domnul Isus le-a spus ca atunci cînd va merge la Ierusalim va fi arestat, judecat si apoi condamnat la moarte, toti ucenicii au fost cuprinsi de întristare, pentru ca planul Domnului Isus nu se potrivea cu asteptarile lor.

Sa nu cumva sa ti se întîmple asa ceva ; i-a spus Petru. Atitudinile manifestate si cuvintele rostite de Petru , confirmau faptul ca ucenicii nu puteau pricepe spusele Domnului. Ei nu puteau sa înteleaga ca suferinta si moartea Domnului Isus, aveau sa fie calea spre biruinta si viata.

Cînd ne daruim pe noi însine Domnului si suntem gata sa platim orice pret acceptînd chiar sa ne dam si viata, atunci gasim biruinta si binecuvîntarea pe care Dumnezeu ne-a pregatit-o.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa înteleg care este calea Ta spre biruinta si platind orice pret sa pot primi binecuvîntarea unei vieti abundente. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.