08 Februarie

0
43

“El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, si a fost aratat la sfîrsitul vemurilor pentru voi, cari prin El, sunteti credinciosi în Dumnezeu , care l-a înviat din morti si I-a dat slava, pentruca , credinta si nadejdea voastra sa fie în Dumneu.” I Pet.1:20-21

În una dintre cartile sale Max Anders, a facut o analogie între viata crestina si un binecunoscut personaj din cinematografie. În filmul “Semnul lui Zoro” , este pezentata o secna deosebita : Zoro , într-o noapte întunecoasa încerca sa scape de un grup de ofiteri care îl urmareau. Era îmbracat în pelerina lui neagra si calarea în goana calul sau naravas. Acesta a reusit sa treaca din padure , stecurîndu-se printre crengile copacilor pîna la o carare îngusta ce ducea la un pod înalt ce traversa un rîu. La celalalt capat al podului , îl astepta însa ,un alt grup de ofiteri . Fiind încercuit de cei care îl urmareau si neavînd alta cale de scapare, Zoro a tras de haturile calului si a sarit calare peste balustrada podului, în apele învolburate ale rîului. Cînd nimeni nu se astepta ca acesta sa gaseasca o cale de scapare, Zoro amai gasit o solutie reusind sa evadeze din nou.

Max Anders care a urmarit aceasta scena, a fost curios sa afle cum de a reusit calul sa sara peste balustrada în abisul care se deschidea spre apele rîului. El a afirmat ca niciodata vre-un cal nu va fi determinat sa faca un astfel de salt , oricît de multa bataie ar lua !

A primit însa raspunsul de la cei ce au dresat calul. Acestia i-au spus ca întradevar, nu poate sa sara de la asa înaltime nici un cal, de prima data, fara antrenament. Nici un cal nu ar face un astfel de salt daca i s-ar cere sa faca ceva care l-ar rani.de aceea cei care l-au dresat au marit gradual distanta dintre pod si apa. Dupa mai mult timp de dresaj, calul a învatat sa se încreada în cel care îl calarea, pentru ca nu i s-a întîmplat nimica care sa-l raneasca în trecut.

A fost posibil deci acest salt , pentru ca dresorul a petrecut foarte mult timp cu acest cal ,iar în timpul antrenamentelor a construit o relatie de încredere.
De aceia cînd calului i s-a cerut sa sara în rîu , nu a ezitat sa o faca.

Daca stii ceva despre comportamentul cailor , nu se poate sa nu lacrimezi atunci cînd realizezi ce volum de munca si încredere sunt este implicat într-o saritura atît de curajoasa !

Ce provocare pentru viata noastra de credinta ! Suntem gata sa facem ceea ce Dumnezeu ne cere numai atunci cînd învatam sa ne încredem în El, stiind ca niciodata nu ni sepoate întîmpla ceva rau.

Rug. Doamne Dumnezeule ;ajuta-ma sama încred în Tine si sa ascult si sa împlinesc tot ceea ce-mi ceri .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.