08 Septembrie

0
36

“Cînd am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria și veselia inimii mele, căci după Numele Tău sînt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor!” Ier.15:16

Cineva a spus ca adevarata trezire spirituala începe atunci cînd Domnul Isus ajunge sa aiba stapînire asupra a tot ceea ce sîntem si tot ceea ce avem.

Desi aceasta este un mare adevar, ma întreb oare cîti dintre cei ce-L urmeaza pe Domnul mai pot spune astazi: “tot ceea ce sînt si tot ceea ce am, apartine lui Hristos”? Oare cîti crestini mai pot spune ca Domnul Isus stapîneste deplin asupra fiecarui domeniu din viata lor?

În cartea Neemia descoperim ca sînt anumite lucruri care trebuie sa se întîmple în viata unui credincios si în trupul lui Hristos, pentru ca sa aiba loc trezirea spirituala. Unul dintre acestelucruri este auzirea, primirea si aplicarea Cuvîntului lui Dumnezeu. Aceasta înseamna a lasa Cuvîntul lui Dumnezeu sa-ti stapîneasca mintea, inima si viata.

Ma mir de multe ori ca din multimea adevarurilorpe care le stim si sînt clare în mintea noastra, atît de putine sînt cele care ajung în inima noastra pentru a le experimenta si pentru a le practica apoi, în trairea vietii noastre.

Cînd cei din Israell-au ascultat pe Ezra citindu-le Cuvîntul lui Dumnezeu, nu s-au multumitnumai sa auda ceea ce li se citeste, ci au plîns si s-au lasat cercetati de Cuvîntul lui Dumnezeu, recunoscîndu-si pacatele.

Dupa ce au auzit Cuvîntul, au meditat la ceea ce au auzit, au fost convinsi de pacatele pe care le-au comis, si-au recunoscut vinovatia si au trait o mare zdrobire care i-a condus la o pocainta adevarata.

Acest fapt ma conduce la o întrebare pe care as dori sa ti-o pun în aceasta zi: Cînd a fost ultima data cînd Cuvîntul lui Dumnezeu pe care l-ai citit sau l-ai auzit, te-a facut sa te gîndesti de doua ori la atitudinile si actiunile tale? Cînd a fost ultima data cînd Cuvîntul lui Dumnezeu te-a convins de pacatul din viatza ta?

Multi crestini care citesc astazi Cuvîntul lui Dumnezeu se multumesc numai cu o analiza sumara si nu-si mai rezerva timpul de care au nevoie pentru a lasa Cuvîntul sa patrunda în inima lor si sa aiba un impact asupra credintei lor si apoi sa se exprime prin ceea ce fac, avînd un impact asupra modului în care îsi traiesc viata.

În aceasta zi ma rog ca Dumnezeu sa te ajute sa-ti rezervi un timp în care sa poti raspunde Cuvîntului lui Dumnezeu în asa fel încît sa poti spune ca profetul Ieremia: “Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria și veselia inimii mele..!”

POTI SPUNE ASTAZI CA DUMNEZEU ARE STAPÎNIRE DEPLINA ASUPRA FIECARUI DOMENIU AL VIETII TALE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.