08 Noiembrie

0
33

” Cînd dai o masa , cheama pe saraci, pe schilozi, pe schiopi, pe orbi, si va fi ferice de tine , pentruca ei n-au cu ce sa-ti rasplateasca ; dar ti se va rasplati la învierea celor neprihaniti.” Luca 14 :13-14

Într-un spital de boli psihice , medicii au pus la cale un test deosebit prin care aveau sa determine cînd un pacient putea sa fie externat si sa mearga în societate. Medicii conduceau pe fiecare pacient într-o camera unde era o cada plina cu apa. Un robinet deschis lasa sa curga mai multa apa , care se revarsa pe dusumea.

Dupa ce bolnavul primea un spalator de podea, i se cerea sa stearga apa. Daca pacientul oprea mai întîi robinetul si apoi începea sa stearga apa , doctorii îl considerau ca avînd discernmînt si îl declarau pregatit sa intre în societate.

Dar daca pacientul se angaja sa stearga apa fara sa opreasca robinetul, atunci îi prescriau un nou tratament.

De foarte multe ori si noi ar trebui sa ne oprim din sters podeaua , pentru a vedea daca nu cumva robinetul mai este înca deschis. Trebuie deci sa rezolvam lucrurile mergînd la cauza care le-a produs, fara a ne opri la efecte.

Fara aceasta întelepciune pe care ne-o poate da numai Dumnezeu , viata noastra este un efort continu si o truda fara sens. Atunci cînd ne centram viata în Hristos si urmarim scopurile Sale, oricît de mare ar fi pretul jertfei pe care l-am depune, vom lucra cu întelepciune iar viata ne va fi o sarbatoare.

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa raspund invitatiei dragostei Tale si sa Te slujesc , lucrînd cu întelepciune. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.