08 Martie – BENEFICIILE LUPTEI

1
28

– “”¦ca să fiți desăvârșiți” [lacov 1:4) –

Depășirea obstacolelor este ceea ce dezvoltă în noi calitățile necesare pentru a împlini voia lui Dumnezeu pentru viețile noastre. Adevărul este că altfel nu se poate. În 2 Corinteni cap.l Pavel evidențiază beneficiile trecerii prin vremuri grele. Da, chiar există beneficii! Să ne oprim o clipă și să privim la câteva dintre ele.

Primul, “pentru ca “¦ să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz” (2 Corinteni 1:4). Când oamenii știu că ești calificat să vorbești, vor asculta. Altfel, ei te ignoră in mod politicos. Toate problemele care te forțează să crești sunt răspunsul de care au nevoie cei din jurul tau. Când poți spune: “Am trecut și eu pe acolo”, oamenii te respectă și îțj dau atenție. Experiența este una din cele mai mari calități ale tale, iar Dumnezeu se va folosi de ea.

Al doilea, “ca sa ne punem încrederea nu în noi înșine” (2 Corinteni 1:9).Tot ce ne face să ne întoarcem la Dumnezeu și să ne sprijinim mai tare pe El este un bun de preț, nu o răspundere. Atunci când pierdem un loc de muncă, o căsnicie, o persoană dragă, sănătatea sau pacea minții ne întoarcem spre Dumnezeu și descoperim ce poate face El.

Al treilea, “să fie pentru mulți un prilej de mulțumiri” (2 Corinteni 1:11). Mai tii minte cum era viața ta înainte de a-L întâlni pe Domnul? Psalmistul a scris: “M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă” (Psalmul 40:2). Vino, ridică-ti glasul și începe să-L lauzi pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut pentru tine! La urma urmelor, unde ai fi fără El? Nici nu merită să te gândești, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.