08 Iulie

0
37

“..cînd va vor da în mîna lor , sa nu va îngrijorati , gîndindu-va cum sau ce veti spune; caci ce veti avea de spus , va va fi dat chiar în ceasul acela;fiindca nu voi veti vorbi , ci Duhul Tatalui vostru va vorbi prin voi”. Mat.10:19

În seara zilei de 27 August 1963, pastorul Martin Luter King Jr. a fost cazat într-un hotel din Washington D.C. . În ziua urmatoare el avea sa paseasca pe treptele memorialului lui Abraham Lincoln, pentru a se adresa unei multimi de aproape 250.000 de oameni, vorbind despre egalitate si justitie. Acest eveniment marca împlinirea a 100 de ani de la “Proclamatia Emancieparii ” facuta de Lincoln.

Marea întrebare care îl framînta pe King în acea seara, era cu privire la ceea ce urma sa spuna în cele opt minute care i-au fost rezervate la aceasta ceremonie. Pentru a pregati acest mesaj a lucrat toata noaptea. A scris schita dupa schita si a cerut tuturor celor ce l-au însotit sa ramîna treji , pentru ca sa poata comenta fiecare fraza.

Prietenii sai au încercat sa-l convinga sa renunte la manuscris si sa vorbeasca liber, permitînd Duhului Sfînt sa-i da cuvintele potrivite. King n-a acceptat însa aceasta propunere .De aceea veghea si truda sa pentru a gasi mesajul potrivit a continuat.

Dimineata schita era gata. A fost dactilografiata si distribuita chiar si presei.

Cînd Mrtin Luter a pasit pe platforma, întreaga audienta se astepta sa auda lucruri deosebite de la acest mare orator. Spre surprinderea tuturor, King a început sa citeasca cu mare atentie fiecare cuvînt din textul pe care l-a pregatit. Dupa cîteva fraze însa, King si-a dat seama ca ceva nu merge si cuvintele pe care le rosteste nu sunt cele potrivite. De aceea a lasat manuscrisul deoparte si-a început sa vorbeasca liber rostind cuvintele : ” am un mare vis astazi : dreptatea si egalitatea sa învinga “!

Ceea ce a fost considerat mai tîrziu cea mai citata afirmatie, n-a fost o nota de pe un manuscris, ci exprimarea unui suflet atins de Duhul lui Dumnezeu. Si noua Dumnezeu ne trimite ajutorul Sau atunci cînd suntem în cea mai mare nevoie si cînd îl asteptam cel mai putin.

Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru ca ai atins cu Duhul Tau si inima mea . Ajuta-ma sa pot comunica todeauna doar ceea ce El îmi spune . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.