08 Decembrie-CÂND DUMNEZEU APRINDE UN FOC SUB TINE

0
34
“S-a pornit o mare prigonire “¦ Și toți”¦ s-au împrăștiat” (Faptele Apostolilor 8:1)

Domnul Isus nu a avut niciodată în plan ca ucenicii Săi să se simtă bine în Ierusalim și să rămână acolo. El le-a spus: “să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăința și iertarea păcatelor, începând din Ierusalim” (Luca 24:47). Ei trebuiau să rămână în Ierusalim doar până vor fi umpluți de putere, iar apoi să ducă Evanghelia în lume. Dar “ei s-au întors în Ierusalim “¦ Și tot timpul stăteau în Templu, și lăudau și binecuvântau pe Dumnezeu” (v. 52-53).

E bine să aștepți ca Dumnezeu să-ți dea instrucțiuni și putere să duci lucrurile la îndeplinire, dar nu să aștepți ca o experiență anterioară pe care ai avut -o să se tot repete. Domnul Isus a spus: “voi veți primi o putere, când Seva pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată ludea, în Samaria, și până la marginile pământului” (Faptele Apostolilor 1:8). Așadar, cum i-a scos Dumnezeu din zona lor de confort? Aprinzând un foc sub ei! “S-a pornit o mare prigonire împotriva Bisericii din Ierusalim. “¦ Cei ce se împrăștiaseră, mergeau din loc în loc, și propovăduiau Cuvântul” (Faptele Apostolilor 8:1-4).

Cu toții credem că Evanghelia trebuie propovăduită tuturor națiunilor, dar puțini dintre noi dorim să ne părăsim căminele pentru a le-o vesti. Suntem dispuși să ne rugăm și chiar să oferim bani, atâta vreme cât nu trebuie să plecăm. Dar când Dumnezeu are o misiune pentru tine, El va face tot ce este necesar pentru a te pune în mișcare. înainte să te lase să-ți ratezi destinul, El va îngădui ca necazul să te dezrădăcineze. Nu poți “îngheța” trecutul și nu-l poți retrăi. Și nu poți păstra binecuvântarea lui Dumnezeu numai pentru tine.

Când Dumnezeu aprinde un foc sub tine, El spune: “E timpul să te pui în mișcare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.