08 August

0
48

“Si, dupa cum oamenilor le este rînduit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata, tot asa si Cristos, dupa ce S-a adus jertfa o singura data, ca sa poarte pacatele multora, Se va arata a doua oara, nu în vederea pacatului, ci ca sa aduca mîntuirea celor ce-L asteapta.” Evrei 9:27-28

Sfîrsitul vietii nu este un subiect amuzant. Eu nu stiu prea multi oameni carora sa le placa sa vorbeasca despre propria moarte.

Cu toate acestea, cu exceptia cazului în care ar veni Domnul, procentul oamenilor care mor este de 100%.

Datorita acestui fapt, eu cred ca este o adevarata nebunie sa-ti traiesti viata fara sa te pregatestipentru moarte. Acesta este motivul pentru care scriitorul epistolei catre Evrei, prin versetul biblic de mai sus, ne prezinta o perspectiva asupra mortii si a judecatii de care aceasta este urmata.

Prin acest verset, scriitorul epistolei către Evrei ar dori sa ne spuna în esenta ca nimeni nu este pregatit sa traiasca, daca nu este gata sa moara!

Ca sa ne atentioneze de vremelnicia din mijlocul acestei lumi, Sfînta Scriptura ne spune ca viata noastra este ca un abur, care se arata putin, apoi piere. Aceasta declaratie ne arata ca viata pe care o traim este mult prea scurta pentru a ne mai permite sa risipim timpul cu lucruri efemere si în activitati fara importanta.

Tinînd cont de acest fapt, trebuie sa ne atintim privirile în sus si sa ne fixam scopul vietii, tintind nu la lucrurile de pe pamînt, care ne sînt în imediata apropiere, ci spre ceea ce este sus, adica lucrurile de dincolo.

De aceea, ca pastor, îi îndemn pe toti cei ce ma asculta sa-si investeasca viata cautînd cerul si lucrurile de sus! Însusi Domnul Isus ne-a spus sa ne strîngem comori în cer, nu pe pamînt, fiindca timpul sederii noastre aici pe pamîntnu este prea lung.

Desi multi oameni se tem de moarte si nu le place sa vorbeasca despre ea, noua nu ar trebui sa ne mai fie frica de eternitate, pentru ca în calitate de urmasi ai lui Cristos, noi am fost eliberati de puterea mortii, prin puterea învierii!

În aceasta zi îmi place sa cred ca gîndul mortii nu te mai înspaimînta. Desi înca nu cunoastem tot ceea ce ar trebui sa stim cu privire la eternitate, am siguranta deplina ca prin credinta în Cristos, putem trai cu nadejdea ca odata vom fi cu El în slava, unde vom petrece întreaga vesnicie!

TRAIESTE-TI VIATA PREGATINDU-TE PENTRU VESNICIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.