„Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele”(Matei 6:32)

lată încă doi pași prin care poți învinge neliniștea:

1) Cere ajutor. Pavel a scris: „de afară lupte, dinăuntru temeri. Dar Dumnezeu, care mângâie pe cei smeriți, ne-a mângâiat prin venirea lui Tit” (2 Corinteni 7:5-6). Tu nu ești singurul care trece prin așa ceva; și ceilalți se confruntă cu aceleași temeri. Când „spui cu voce tare” ce te neliniștește, tulburarea începe să-și piardă puterea.

Nu uita: „Mai bine doi decât unul, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur, și cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice! (Eclesiastul 4:9-10). împărtășește ceea ce simți cuiva de încredere și cere-i să se roage cu tine. Oamenii sunt mai doritori decât îți închipui să-ți dea o mână de ajutor. Mai puțină îngrijorare din partea ta înseamnă deseori mai multă fericire pentru ei.

2) Îndreaptă-ti atenția spre Dumnezeu, nu spre tine. Domnul Isus ne spune că vom avea liniște sufletească deoarece: „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:32-33). Dacă te afli in căutarea bogăției, îți vei face griji pentru fiecare bănuț. Dacă te afli în căutarea sănătății, îți vei face griji pentru fiecare pată si umflătură. Dacă te afli în căutarea popularității, vei fi obsedat de orice conflict.

Dacă te afli în căutarea siguranței, vei tresări la cel mai mic zgomot. Dacă, însă, îți concentrezi fiecare zi în jurul împărăției lui Dumnezeu, „toate*aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”.

Un poet anonim a scris: „Spuse sturzul rândunelei: Tare mi-ar plăcea să știu, De ce oamenii sunt triști și se-îngrijorează rău?. Si-i răspunse rândunica: Mă gândesc că n-au nimica… N-au un Tată iubitor, Să vegheze-asupra lor. Și atunci în orice vreme, Ei sunt triști, și au probleme! Dar când oamenii-au aflat, Sturzului  i-au explicat. Că rândunica s-a-nșelat, în răspunsul ce l-a dat. Căci Tatăl de Sus veghează, Pe toți binecuvântează” Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.