07 Noiembrie – CONTROL SPIRITUAL (1)

0
39

“Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile” (1 Cronici 28:9)

Psalmistul s-a rugat: “Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima! Încearcă-mă.și cunoaște-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, și du-mă pe calea veșniciei!” (Psalmul 139:23-24). Dacă ești înțelept, te duci la doctor și-ți faci controale medicale regulate. Tot astfel, te duci la Dumnezeu pentru controale spirituale regulate. În ce domenii?

1) În domeniul mântuirii. “Dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). A existat vreodată un moment în viața ta când te-ai pocăit de păcatul tău și ți-ai pus încrederea în Domnul Isus ca să te mântuiască? Te-ai predat Lui și L-ai făcut Domnul vieții tale?

2) În domeniul vieții tale devoționale. “Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea” (Psalmul 119:97). “Cuvântul Tău este cu totul încercat, și robul Tău îl iubește” (v. 140). Citești și meditezi la Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi? Devoțiunile tale sunt constante și semnificative? Încerci să aplici principiile Scripturii în fiecare circumstanță în care te găsești?

3) În domeniul smereniei. Dumnezeu spune: “Eu locuiesc în locuri înalte și în sfințenie; dar sunt cu omul zdrobit și smerit, ca să înviorez duhurile smerite, și să îmbărbătez inimile zdrobite” (Isaia 57:15). Ești grabnic să recunoști și să fii de acord cu Dumnezeu când ai păcătuit? Admiți și recunoști în fața celorlalți că ai greșit? Te poți bucura de biruințele altora chiar și atunci când ale tale trec neobservate? îi consideri pe ceilalți mai buni decât tine? (Romani 12:10). Trăiești cu sentimentul dependenței de Dumnezeu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.