07 Noiembrie

0
39

“Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: “Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti între toate vitele si între toate fiarele de pe cîmp; în toate zilele vietii tale sa te tîrasti pe pîntece, si sa manînci tarîna. Vrajmasie voi pune între tine si femeie, între samînta ta si samînta ei. Aceasta îti va zdrobi capul, si tu îi vei zdrobi calcîiul.” Geneza 3:14-15

Odata ce a intrat pacatul în lume, a venit si nevoia de mîntuire. Pacatul care a creat dusmanieîntre Dumnezeu si natura pacatoasa, l-a separat pe om de Dumnezeu si a generat nevoia unui Mîntuitor.

În versetul de azi descoperim însa prima marea promisiune de pe paginile Scripturii. Dumnezeu însusi ne promite ca într-o zi, prin puterea jertfei Fiului Sau va zdrobi puterea celui rau. Aceasta promisiune a fost împlinita în momentul în care trupul Domnului Isus a fost zdrobit, a fost batut “de îti întorceai fata de la El” iarsîngele Sau a curs pe lemnul crucii de la Golgota pentru a spala vina pacatelor noastre.

Satan a crezut ca l-a învins pe Domnul Isus în momentul rastignirii. Însa, El nu a ramas pe cruce, ci a treia zi a înviat si s-a înaltat la ceruri. În Romani, capitolul 16:20, ni se spune însa ca la sfîrsit, Dumnezeu îl va zdrobi pe Satan. Iar atunci cînd se va întîmpla acest lucru, diavolul va fi ruinat pe vecie.

Ce promisiune mareata ne-a facut Dumnezeu! Aceasta salvare pe care El ne-o promite nu este rezultatul propriilor noastre lucrari si nicia muncii depuse de firea noastra pacatoasa, ci este lucrarea jertfei Fiului lui Dumnezeu.

Datoritaacestui fapt,  corul de îngeri îl preamareste cîntînd: “Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!”

Astazi te îndemn sa îi multumesti lui Dumnezeu pentru darul mîntuirii. Multumeste-i pentru jertfa Domnului Isus, care a murit pe cruce si prin care avem siguranta ca la sfîrsit, diavolul va fi nimicit pe vecie.

LAUDA-L PE DUMNEZEU PENTRU PROMISIUNEA VIETII VESNICE, ÎMPLINITA PRIN JERTFA DOMNULUI ISUS CARE A FOST STRAPUNS PE CRUCE PENTRU PACATELE TALE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.