07 Martie VALORI DE CĂPĂTÂI

0
46

“Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători” (lacov 1:22)

Să discutăm despre “valorile noastre de căpătâi”. Într-o lume în continuă schimbare, acestea reprezintă valori care trebuie să ne guverneze viața. Ele explică de ce facem ceea ce facem și ceea ce susținem. Ele nu sunt numai strategii de afaceri, norme culturale sau reacții la schimbările pieței; ele sunt lucruri ce nu se negociază și care dictează modul în care ne trăim viața.

John Blumberg spune: “Nu am întâlnit pe nimeni care să spunâ că nu dorește să acționeze conform unui set solid de valori, Totuși, este o provocare mai mare decât am crede. În manualele despre lideri din întreaga lume, am constatat cu uimire cu ce se confruntă oamenii când li se da o foaie goală de hârtie și li se cere să scrie valorile lor de căpătâi. Speranța mea este că vei fi provocat să analizezi, să indici și să integrezi valorile tale de căpătâi în țesătura vieții tale”. Biblia spune: “Fiți împlinitori “¦ nu numai ascultători”.

Ceea ce crezi cu adevărat va determina modul tău de a acționa și se va manifesta în viața ta de zi cu. zi. John Mason spune că asta înseamnă “să te faci valoros pentru cineva astăzi “¦ să abordezi o problemă mai mare decât tine “¦ să ajungi să-L cunoști pe Dumnezeu citind Cuvântul Lui”¦ să ajuți pe cineva care nu te poate răsplăti “¦ să faci trei lucruri care te vor scoate din zona ta de confort “¦ să mulțumești pentru pâinea cea de toate zilele “¦ să faci pe cineva mai fericit decât a fost când te-ai întâlnit cu el”¦ să nu te temi să ceri ajutor”¦ să dai cel mai bun timp al tău lui Dumnezeu “¦ să faci astăzi ceea ce vrei să amâni până mâine “¦ să îți aduci aminte că timpul și locul în care poți fi fericit sunt aici și acum “¦ să faci pași mărunți pentru a înfrânge un obicei prost “¦ să-ți evaluezi faptele nu prin recolta pe care o produc, ci prin semințele pe care le semeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.