07 Martie

0
40

” Isus a luat cuvîntul, și a zis învățătorilor Legii și fariseilor: “Oare este îngăduit a vindeca în ziua Sabatului sau nu ?” Luca 14:3

Un profesor renumit a fost întrebat odată de un reporter:”care este cel mai înalt stadiu pe care îl poate atinge ființa umană în relațiile cu semenii ?” Auzind întrebarea reporterului, profesorul a răspuns: “Cred că cel mai înalt stadiu pe care îl poate atinge în viața o persoană , este momentul cînd aceasta ajunge să se dăruie total altora, fără a urmări vre-un interes personal.”

Dar cunoaște-ți pe cineva care a atins acest stagiu ; a întrebat din nou reporterul? Pentru a răspunde acestei noi întrebări și pentru a exemplifica o dăruire totală în slujire, profesorul l-a numit pe Dr. Albert Schweitzer.

El a arătat că în tinerețea sa, Schweitzer a studiat muzica , a graduat avînd o înalta diplomă teologică și a ajuns un autor vestit.
Într-un moment al vieții însă a renunțat la toate aceste calificari, a studiat medicina și a plecat în Africa să-i slujească pe aceia care nu puteau să aprecieze jertfa pe care el a facut-o.

Cînd Dr. Schweitzer era întrebat cum de-a reușit să depună un așa mare sacrificiu pentru niște oameni care nu-l merită, acesta răspundea întodeauna: ” Am fost gata să renunț la tot ceea ce aveam și să-i slujesc pe acești oameni cu bucurie , chiar dacă ei nu pot să aprecieze ceea ce fac, pentru că Domnul Isus mi-a cerut acest lucru !”

Rug. Doamne Isuse; ajută-mă să aud și să împlinesc cu dăruire tot ceea ce îmi ceri sa fac. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.