07 Ianuarie

1
47

.. Încrede-te în Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe întelepciunea ta” ! Prov. 3:5

Pentru ca în viata, fiecare dintre noi ne confruntam cu zile bune si cu zile proaste, marea întrebare este: “cum folosim aceste împrejurari ?”

Martin Seligman, un psiholog remarcabil, a studiat felul cum sunt confruntate evenimentele vietii. În timpul cercetarilor sale, el a descoperit ca succesul sau insuccesul unei personae, nu este dat de lipsa sau prezenta greutatilor, ci de atitudinea cu care oamenii confrunta aceste vremuri !

Sunt unii oameni care atunci când  au o cadere în viata,  considera ca sunt urmariti de ghinion, si se declara învinsi.Acestia ajung fara nadejde, si nu mai vad nici o posibilitate de biruinta. De obicei acest tip de oameni sfîrsesc prin a renunta la ceea ce au început.

Sunt însa si un alt tip de oameni, care privesc caderea ca fiind ceva de moment, o întîmplare nefericita si nicidecum o situatie insurmontabila. Acestia sunt pregatiti sa confrunte orice situatie, transformînd-o în ceva pozitiv. Ei fac astfel ca zilele grele ( lamîile vietii) sa fie transformate în situatii benefice (limonada) !

Nu-i asa ca aceasta este si atitudinea credintei ? Credinta admite ca vom trece prin greutati, caderi, crize si încercari, dar nu-si opreste privirea asupra acestora.Credinta se uita întotdeauna dincolo, având siguranta ca “Cineva acolo sus, ne iubeste!” . De aceia, toti cei ce au aceasta siguranta, pot trece mai usor prin greutatile si încercarile vietii, pentru ca întrezaresc deja  biruinta.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa privesc la Tine întotdeuna, pentru ca atunci cînd vor veni problemele si încercarile vietii, sa nu ma clatin . Amin


1 COMENTARIU

  1. ” Ori de câte ori m-am încrezut în mine am avut îndoieli fa?? de ceilal?i. Ori de câte ori m-am încrezut în ceilal?i am avut îndoieli fa?? de mine. Numai când m-am încrezut în Dumnezeu am ajuns la convingerea c?ci El este singurul demn de încredere.
    Cornel Stelian Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.