07 Decembrie-CHEMAREA DE A FI LIDER (3)

0
31

“Domnul i-a zis “¦ “Treci înaintea poporului” (Exod 17:5)

Pentru a fi un bun lider, trebuie să faci aceste două lucruri:

1) Să petreci timp cu oamenii. Timp de patru sute de ani, poporul Israel nu a avut un conducător. Prin urmare, ei nu au avut autoritate sau stimă de sine. De fapt, ei au avut mentalitate de robi. Așa că Moise a umblat deseori printre ei, deoarece oile capătă încredere când simt mirosul păstorului lor și când simt atingerea lui. înțelegi ideea? Dacă îți este frică să te apropii de oameni, poate lucrul acesta are drept cauză faptul că ai prea multe de ascuns ““ cum ar fi mândria sau nesiguranța sau slăbiciunea. Doar când oamenii se simt cu adevărat prețuiți, te vor prețui pe tine și te vor urma.

2) Să mergi înaintea oamenilor. De unde stii când e timpul să mergi pe un teritoriu nou? “Poporul “¦ cârtea împotriva lui Moise” (v. 3). Asta pentru că în locul în care se găseau nu era apă, iar oile însetate se plâng întotdeauna. Când încep cârtelile, poate ai petrecut prea mult timp cu socializarea. “Domnul i-a zis lui Moise: “Treci înaintea poporului” vei lovi stânca și va țâșni apă din ea” (v. 5-6).

Când nu mai încerci să te încadrezi în tipar și când treci înaintea lor, Dumnezeu îți va da resurse supranaturale după mărimea provocării cu care te confrunți. Nici o viziune nu este oprită permanent din lipsă de finanțe, ci din lipsă de credință și curaj și din lipsa disponibilității de a ieși în față și de a-ți asuma riscuri. Când însă faci lucrul acesta, vei descoperi că Dumnezeu poate “să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă” (Filipeni 4:19).

Potrivit cu ce? Cu bogăția sa! Și ea este disponibilă când ești dispus să-ți părăsești zona de confort și să acționezi cu îndrăzneală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.