06.Ianuarie-TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (1)

0
48

“Făgăduința făcută pentru cei ce se tem de Tine!” (Psalmul 119:38)

Cuvântul “făgăduință” implică devotare totală față de o persoană ““ dându-i timpul și atenția ta, bucurându-te de compania ei, căutând să-i faci pe plac și făcând din ea o prioritate în viața ta. Acesta ar trebui să fie scopul timpului tău zilnic cu Dumnezeu. Există însă două capcane pe care trebuie să le depistezi și să le eviți:

1) Egoismul. Dumnezeu a promis că te va binecuvânta, dar când cauți doar binecuvântarea Lui în loc să dorești să ai o relație cu El, devii orientat spre tine însuți în loc să te orientezi spre Hristos. Te poți ruga până la epuizare, dar anumite lucruri nu le vei primi de la Dumnezeu, dacă nu ești suficient de matur pentru a le face față. Avraam și-a dorit un fiu mai mult ca orice în viață. Și Dumnezeu i l-a dăruit. Cu toate acestea, când Dumnezeu i-a cerut să-și aducă fiul ca jertfă, el nu a șovăit.

Avraam a dovedit că nu iubește pe nimeni mai mult decât pe Dumnezeu și de aceea Dumnezeu i-a promis că-l va binecuvânta și că-i va înmulți tot ce are (Genesa 22:17). Avraam a devenit unul dintre oamenii cei mai de succes din generația sa, dar adevărata sa faimă a venit din faptul că Dumnezeu l-a numit “prieten” (Isaia 41:8).

2) Faptul de a fi prea ocupat. Unul dintre pericolele de-a lucra pentru Dumnezeu este de-a nu reuși să-ți faci timp să te închini înaintea Lui. Psalmistul a spus: “Dați Domnului slava cuvenită Numelui Lui!” (Psalmul 29:2). Cuvântul “cuvenit” înseamnă “pe care o merită”. Când Ioan a văzut mulțimile din cer care îl lăudau pe Dumnezeu, aceștia cântau: “Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea” (Apocalipsa 4:11).

Așa că, începe-ți timpul zilnic spunând: “Doamne, sunt aici pentru că Tu meriți să fii slăvit și adorat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.