06 Septembrie-RECUNOAȘTE VOIA LUI DUMNEZEU ȘI UMBLĂ ÎN EA (3)

0
50

“Aceasta este voia lui Dumnezeu” (1 Tesaloniceni 5:18)

Roagă-te să afli care este voia lui Dumnezeu. Străduiește-te din răsputeri să-ți duci viața într-o atitudine de rugăciune. “Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțămiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu” (v. 16-18).

Bucuria, rugăciunea continuă și mulțumirea te aduc exact în locul în care voia lui Dumnezeu se vede în mod practic. Dacă te rogi numai când ai nevoie disperată de răspunsuri, receptorii tăi vor fi ruginiți și simțămintele tale vor fi cu siguranță confuze. Comunicarea regulată cu Dumnezeu îți ascute simțurile și-ți rafinează abilitatea de a deosebi vocea Lui de toate celelalte. “Învață-mă să fac voia Ta, “¦ Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!” (Psalmul 143:10).

Căută-L pe Dumnezeu și El îți va netezi cărarea. Caută sfatul altora referitor la confirmarea răspunsului și nu neapărat pentru a primi călăuzire. Pavel a spus: “când Dumnezeu “¦ m-a chemat “¦ n-am întrebat pe nici un om” (Galateni 1:15-16).

Îmbrățișează sfatul altora numai când e în concordanță cu Sfânta Scriptură și cu îndrumarea primită de la Duhul Sfânt. Prietenii pot fi un izvor al confirmării, însă nu neapărat al revelației. Nici măcar propriile tale experiențe sau impresii nu sunt suficiente pentru a deosebi voia lui Dumnezeu dacă ele nu respectă Cuvântul Său.

Petru a făcut asta la Schimbarea la față a lui Hristos. “Și noi înșine am auzit acest glas venind din cer, când eram cu El pe muntele cel Sfânt. Și avem cuvântul proorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos” (2 Petru 1:18-19).

Cei convertiți de Pavel în Berea au primit învățăturile lui cu înflăcărare, dar cu toate acestea i-au confruntat spusele prin Cuvântul scris al lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 17:11). Aceasta e întotdeauna calea cea bună de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.