06 Septembrie

0
27

“Astfel, dar, fraților, rîvniți după prorocire, fără să împiedicați vorbirea în alte limbi. Dar toate să se facă în chip cuviincios și cu rînduială.” 1 Cor.14:39-40

Orice activitate, fara o buna organizare, duce la frustrare. Indiferent daca conduci o companie multi nationala, sau îti conduci copiii carora le-ai cerut sa-si faca curatenie în dormitor, daca nu-ti organizezi lucrurile, mai devreme sau mai tîrziu, vei ajunge la frustrare.

Organizarea este unul dintre cele mai importante principii ale conducerii.

Acum, unii oameni cred ca organizarea este de la diavolul, fiindca planificarea nu poate veni de la Dumnezeu!

Cu toate acestea, noi putem vedea ca atunci cînd Dumnezeu ne-a creat, El a pus în trupul nostru fiecare madular în ordine si cu un scop precis. Atfel, Dumnezeu a întocmit un sistem osos care sa sustina trupul, un sistem muscular care sa-l miste, un sistem nervos care sa-l controleze si un sistem digestiv care sa-l alimenteze.

Privind la felul în care a fost creat, psalmistul David a spus: “Te laud că sînt o făptură așa de minunată. Minunate sînt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”  Ps.139:14

Aceeasi ordine putem vedea si în universul creat de Dumnezeu. El nu a creat la întîmplare, ci a înzestrat universul cu frumusete, complexitate si ordine, asezînd fiecare lucru la locul lui.

Fiindca Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al ordinei, acest atribut divin trebuie sa fie reflectat si în biserica. Biserica poate reflecta aceasta ordine, numai atunci cînd tu si cu mine ne alaturam unei biserici locale. Atunci mîinilelui Dumnezeu vor lucra prin mîinile noastre, iar mai multe mîini care lucreaza organizat pot face mult mai mult decît pot face doua mîini singure!

Cunoscînd aceste adevaruri, provocarea mea pentru tine în aceasta zi este sa-ti evaluezi cu mare atentie viata si sa vezi în ce domenii îti lipseste organizarea. Adu acele domenii în rugaciune înaintea lui Dumnezeu si pune toate lucrurile în ordinea pe care El ti-o va arata.

ACTIVITATEA FARA ORGANIZARE, CONDUCE LA FRUSTRARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.