06 Martie-CE TE OPREȘTE? TEAMA DE SUCCES? (4)

0
38


„Domnul făcea să-i meargă bine ori de ce se apuca”
(Geneza 39:3)

Pentru a-ți învinge teama de succes, trebuie să faci aceste șase lucruri:

1) Acordă-ți timp suficient pentru a duce la bun sfârșit sarcini dificile de care atârnă succesul tău.

2) Păzește-ți „succesul de care te apropii” și nu te angaja în acțiuni care i se pun de-a curmezișul. De exemplu, să pui de-o parte bani pentru mica ta afacere, după care să-i cheltuiești pe îmbrăcăminte și nu pe marketing și publicitate.

3) Urmărește atent persoanele-cheie care pot influența rezultatele semnificative ale succesului tău. Scapă de ideea că nu ești demn de atenția lor sau că ele nu ar avea timp pentru cineva ca tine.„Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împărați, nu lângă oamenii de rând” (Proverbe 22:29).

Boaz nu numai că era proprietarul ogorului de unde a cules Rut grâu, dar el s-a și îndrăgostit de ea, luând-o de soție. Și astăzi sunt oameni care te observă și care te pot binecuvânta.

4) Întovărășește-te cu oameni focalizați pe ducerea la bun sfârșit a lucrurilor și care urmăresc prioritățile corecte când fac lucrul acesta. Privește la modul lor de a acționa și adoptă acele aspecte din comportamentul lor care îl onorează pe Dumnezeu.

5) Gândește-te la binele pe care îl poți face ca persoană de succes. Gândește-te la acțiunile altruiste în care te-ai putea implica sau la lucrările și cauzele pe care le-ai putea susține dacă ai avea bogăție peste măsură.

6) Înțelege că succesul este ideea lui Dumnezeu și El ni-l dăruiește pentru a-Și împlini planurile. Câtă vreme motivele tale sunt de-a fi pe placul lui Dumnezeu și de-a face voia Lui, te poți baza pe acest verset: „Domnul făcea să-i meargă bine ori de ce se apuca”..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.