06 August – CUM SĂ ZIDEȘTI RELAțII BUNE

0
44

– “Dragostea nu pizmuiește” (1 Corinteni 13:4) –

Îți mai aduci aminte de fratele mai mare din pilda fiului risipitor? El și-a dorit privilegiile pe care le are un fiu, dar nu și obligațiile care vin din calitatea de frate. Și pentru că nu a putut să sărbătorească întoarcerea fratelui său, și-a pierdut bucuria. Contrar lucrurilor pe care poate le-ai auzit, faptul că spui cuvinte critice nu te face să te simți mai bine, ci mai nefericit, iar problema persistă. Biblia spune: “Cuvintele prietenoase sunt “¦ sănătoase pentru oase” (Proverbe 16:24).

Dacă îți prețuiești opiniile proprii mai mult decât prietenii, îți vei apăra opiniile și-ți vei distruge prieteniile. Când apar conflicte, fă un pas înapoi și uită-te la ceea ce e cu adevărat important. Lasă-le altora beneficiile îndoielii. Când ai de-a face cu tine însuți, folosește-ți mintea, când ai de-a face cu alții, folosește-ți inima. Învață să fii flexibil. Thomas Jefferson a spus: “În chestiuni de principiu stai tare ca o stâncă; în chestiuni de gust, înoată cu curentul”. Nu fă din țânțar armăsar și nu te mai lupta pentru lucruri care în cele din urmă nu contează.

Fii plin de bunătate cu ceilalți așa cum și Dumnezeu e bun cu tine. Dragostea matură face ca cineva care a greșit să iasă dintr-o situație cu demnitatea intactă. Odată ce te-ai făcut înțeles, retrage-te! În viață, vei avea mereu neînțelegeri. Ele fie îți vor da ulcer, fie înțelegere ““ alegerea îți aparține. Nu reacționa exagerat! Când apar conflicte, fă din ele o ocazie de a învăța, nu de a pierde. Dacă vrei într-adevăr să zidești relații bune, trăiește după cuvintele: “Dragostea nu pizmuiește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.