05 Mai-OCUPĂ-TE DE “COCOȘ”

0
42

“Nu este nici o osîndire” (Romani 8:1)

Booker T. Washington spune o povestire minunată despre mama sa. în fiecare dimineață, pe vremea când era tânăr, el, împreună cu toți sclavii de pe plantație, era trezit de cântecul unui cocoș. Cu mult timp înainte de zorii zilei, zgomotul deranjant umplea barăcile, amintindu-i lui Washington și colegilor lui de muncă să se dea jos din pat și să plece pe câmpurile de bumbac.Cântecul acelui cocoș a ajuns să simbolizeze o viață cu zile lungi de muncă asiduă.

Dar apoi a venit eliberarea. Abraham Lincoln a proclamat libertate pentru toți sclavii. în prima dimineață după acest eveniment, tânărul Booker a fost trezit din nou de cocoș. Numai că de data asta, mama lui îl fugărea cu un topor în jurul hambarului. în ziua aceea, familia Washington a pregătit și a mâncat acel ceas deșteptător la prânz.Prima lor faptă în libertate a fost să reducă la tăcere lucrul care le amintea de sclavie.

Există vreun cocoș care îți fură somnul? Poate trebuie “jumulit”. Marea veste a Evangheliei este că da, harul Lui este real și la fel este și libertatea ta! “Acum, deci, nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului”.

Uită de “sclavia ta” de dragul lui Dumnezeu, deoarece de fiecare dată când o pomenești, îl deranjezi pe El! Lucrul acesta este prea puternic pentru tine? Atunci citește ce spune Dumnezeu despre păcatele tale: “Eu, Eu îți șterg fărădelegile, pentru Mine, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale” (Isaia 43:25).

Dumnezeu ți-a îngropat păcatele în “fundul mării” (Mica 7:19) și lângă ele, El a pus un semn pe care scrie: “Pescuitul interzis!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.