„Ezechia a luat scrisoarea … și a citit-o…înaintea Domnului”  (Isaia 37:14)

Ezechia, unul dintre regii lui Israel, a primit o scrisoare de amenințare de la un rege mult mai puternic – regele Asiriei. Suveranul asirian a cerut predarea necondiționată si i-a spus lui Ezechia să nu se încreadă în Dumnezeu. Scrisoarea era clară, avertizându-i că daca vor opune rezistentă vor trebui „să-și mănânce balega și să-și bea udul” înainte de a muri (2 împărați 18:27).

Așa ca, Ezechia s-a dus la Templu cu scrisoarea si „a întins-o înaintea Domnului”. Apoi s-a rugat: „Dumnezeul lui Israel, care șezi pe heruvimi! Tu ești singurul Dumnezeu al tuturor împărățiilor pământului! Tu ai făcut cerurile și pământul! Doamne, pleacă-Ți urechea, și ascultă! Doamne, deschide-Ți ochii, și privește” (Isaia 37:16-17).

Ezechia a spus de fapt: „Doamne, citește te rog această scrisoare și apoi fă ceva!” Și Dumnezeu a făcut! Firește, ceea ce a făcut El a fost spectaculos. „îngerul Domnului a ieșit, și a ucis în tabăra Asirienilor o sută optzeci și cinci de mii de oameni. Și când s-au sculat dimineața, iată că toți aceștia erau niște trupuri moarte” (Isaia 37:36).

Așadar, ce hârtie ai dori să întinzi înaintea Domnului? Un extras de cont care te copleșește? Sentința unui divorț? Un diagnostic medical? Un email plin de mânie? Orice hârtie care îți provoacă stres poate fi o invitație la rugăciune și un motiv care poate fi prezentat înaintea Domnului. Dacă pentru tine este important, este important și pentru El.

Poate spui: „Nu am mai făcut așa ceva până acum”. încearcă! Lasă situația în mâna Lui, încrede-te în El și privește cum EI rezolvă lucrurile pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.