05 Februarie

3
40

” Isus a chematla El un copilas, l-a pus în mijlocul lor, si le-a zis:”Adevarat va spun ca daca nu va veti întoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chipnu veti intra în Împaratia cerurilor.” Mat. 18:2-3

La o reuniune de familie, în care era sarbatorita aniversarea primului an de viata, a unei fetite numita Maddie, între cei prezenti a început o discutie foarte interesanta. Observând ca Maddie are foarte putin par pe cap, bunicul acesteia a spus în auzul tuturor: “privind numarul perilor de pe cap, Maddie mi se asamana în toatalitate.  Ea este la fel de cheala, ca si mine !”

Dupa ce toti membrii familiei s-au amuzat îndelung laauzul acestei comparatii neasteptate, fratele mai mare a micutei Maddie, a întrerupt atmosfera de bucurie spunând:” bunicule; aceasta comparatie este adevarata, cu o singura ecceptie: parul lui Maddie urmeaza sa vina (sa creasca)pe când parul tau este gata sa plece (sa cada)!”

Tinând cont de acesta întâmplare, putem spune ca ceea ce face ca  lucrurile sa fie diferite, uneori, este doar perspectiva din care acestea sunt privite.

Sunt anumiti oameni care ne fac o mare placere atunci când îi întâlnim si de care nu am vrea sa ne mai despartim, iar alti oameni de care am vrea sa scapam foarte repede, si ne-ar face o mare placere daca nu ne-ar iesi înainte.

Acest lucru se întâmpla multora dintre noi; nu-i asa ? 

Daca traiestio astfel de situatie, în loc sa trudesti pentru a-i schimba pe altii, încearcamai degraba sa-ti schimbi perspectiva ta asupra acestora, si vei constata ca lumea din jurul tau nu va mai fi la fel.

Noi  nu putem schimba lumea care ne înconjoara,  dar cu ajutorul lui Dumnezeu,  ne putem schimba  modul în care o privim. În momentul în care vom privi persoanele si lucruriledin jurul nostru din  perspectiva lui Dumnezeu, vom descoperi frumusete, semnificatie si valoare, chiar si în lucrurile pe care altadata le-am desconsiderat.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule ; daruieste-mi întelepciune ca sa pot vedea toate lucrurile din perspectiva divina, pentru ca sa pot descoperi tot ceea ce este frumos,în cei ce ma înconjoara. Amin

 

 

3 COMENTARII

  1. Pace.Imi adc aminte,pe cand eram un copil nu stiam prea multe de lumea aceasta,dar m-am bucurat in fiecare clipa,si ma satisfaceam foarte mult cand ma simteam iubit de cei din jur.Ma minunam sa vad anotimpurile cum se schimbau,imi placea tot ceea ce DOMNUL a creat pe lumea aceasta,si imi iubeam foarte mult pe cei apropiati,si priveam pe cer vedeam stralucirea soarelui si ma gandeam ca cineva acolo sus ma priveste,asa cum soarele imi da lumina si caldura sa.Iata ca eu ma bucuram pentru natura aceasta si pentru cei dragi,si pentru cei pe care ii intalneam la cabana bunicii unde mi-am petrecut frumos timp din viata mea,ei erau crestini si se bucurau impreuna cu mine de fiecare zi pe care DUMNEZEU o oferea lumii acesteia.Ma bucuram foarte mult sa arat celor prezenti in viata mea pe atunci unde este locul de unde curge apa rece,curata din munte,din stanca sa.Ma bucuram sa le arat de unde poate sa culeaga mure sa-si imbunatateasca pofta pe care-i framanta.Iata ca bucuria aceasta rasare din iubirea pe care o are fiecare in inima sa.Iata cum putem sa fim din nou ca niste copii.Asa cum ne doream prezeta parintilor nostrii cand eram copii,si sa fim iubiti,tot asa acum sa ne dorim prezenta lui DUMNEZEU,ca sa fim iubiti de acum si pana in veci AMIN.Pace tuturor.

  2. Schimbarea de la faptele firi pamantesti la cele duhovnicesti te indeamna sa iti pierzi prieteni si pe cei dragi ca nu mai corespunzi cu ei ,si atunci urmezi calea lui DUMNEZEU,si prietenia cu lumea este vrajmasie cu DUMNEZEU ,si daca ai lasat lumea cum mai poti sa te faci prieten cu ea? eu stiu ca DUMNEZEU este unul gelos si nu v-a tolera prietenia cu lumea ,mai ales cand ei sunt invidiosi pe cei care lasa lumea si vor sa ii duca la pierzare ,v-a dau un sfat prieteniile nu sunt bune mai ales cu cei care au contact cu lumea,aceea e ispita ,ei vor sa va desparta de DUMNEZEU.DOMNUL SA VA PAZEASCA DE CEI RAI. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.