04 Septembrie

0
47

“Cînd am auzit aceste lucruri, am șezut jos, am plîns, și m-am jelit multe zile. Am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor, și am zis: “Doamne, Dumnezeul cerurilor, Dumnezeule mare și înfricoșat, Tu care ții legămîntul Tău și ești plin de îndurare față de cei ce Te iubesc și păzesc poruncile Tale!Să ia aminte urechea Ta și ochii să-ți fie deschiși: ascultă rugăciunea pe care ți-o face robul Tău acum, zi și noapte, pentru robii Tăi copiii lui Israel, mărturisind păcatele copiilor lui Israel, păcatele făcute de noi împotriva Ta; căci eu și casa tatălui meu am păcătuit.” Neemia 1:4-6

Sfînta Scriptura ni-l prezinta pe Neemia ca pe un lider adevarat. Desi a fost un om care a avut capacitatea de a identifica si a prezenta problemele cu care s-a confruntat, asumîndu-si si toate responsabilitatile ce i-au revenit, înainte de a se angaja în orice actiune, Neemia L-a cautat pe Dumnezeu.

Se spune ca, daca în viata îti este prea greu sa înaintezi mergînd în picioare, atunci trebuie sa te asezi pe genunchi. Aceasta este exact si ceea ce a facut Neemia.

Cînd a început sa-i tremure picioarele din pricina a ceea ce a auzit despre Ierusalim, Neemia s-a asezat pe genunchi si s-a prosternut în închinare înaintea lui Dumnezeu.

Înainte de a face orice altceva, Neemia a stiut ca trebuie sa se roage, iar aceasta ar trebui sa fie si atitudinea noastra. Eu cred ca motivul pentru care multe scopuri pe care ni le propunem nu sînt atinse este acela ca ne risipim timpul facînd mai întîi lucrurile neimportante, în loc sa le facem pe cele care cu adevarat merita. Si anume, sa ne rugam!

Ca un mare lider, Neemia a înteles ca mai întîi trebuie sa faca lucrul cel mai important. De aceea a început prin a chema numele Domnului. Dar de ce oare pentru a ajunge un lider eficient, rugaciunea este atît de importanta?

Rugaciunea este importanta pentru caprin acest act noi ne supunem viata sub autoritatea lui Dumnezeu si ne armonizam cu voia Celui Prea înalt. Prin Rugaciune cunoastem planul lui Dumnezeu si primim putere pentru a-l împlini.

Fiindca Neemia s-a rugat lui Dumnezeu prin rugaciune a primit o asa putere si un asaajutor încît zidurile Ierusalimului au fost terminate în numai 52 de zile!

Se poate ca în aceasta zi sa încerci sa-ti reconstruiesti casnicia, afacerea sau reputatia. Indiferent însa de domeniul în care esti antrenat, urmeaza exemplul lui Neemia.  Identifica problema cu care te confrunti, accepta-ti responsabilitatile care îti revin si roaga-te lui Dumnezeu. Actionînd în acest fel, vei primi putere si ajutor pentru ca toate darîmaturile din viata ta sa fie restaurate.

DARÎMATURILE DIN VIATA TA VOR FI RESTAURATE DOAR ATUNCI CÎND PRIN RUGACIUNE ÎTI SUPUI SI-TI ARMONIZEZI VIATA CU VOIA LUI DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.