04 – Noiembrie

0
37

“Încolo toti sa fiti cu aceleasi gînduri , simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti “.I Petru 3:8

În una ditre cartile sale despre familie, Garrison Kellor, vorbeste despre experienta unei familii al carei nume era : Florian si Mirtle Krebsbach. În acesta familie era un obicei : în fiecare vineri seara , de la începutul casniciei lor, Mirtle , pregatea acelasi fel de mîncare “peste prajit”

Florian lua prima bucatica de peste, îi savura gustul specific si apoi exclama :” Aceasta-i cel mai bun peste prăjit , pe care l-ai pregatit-o vreodata ! Apoi gasea ceva specific pentru apreciere, ceva ce înca nu mentionase , despre pestele prajit, în cei 47 de ani de casnicie , care de fapt însemna aproape de 2.500 de ori al aceluias fel de mîncare !

De fiecare data el descoperea ceva pentru a-si exprima aprecierea ,pentru că de fapt îsi aprecia sotia !

M-a impresionat profund o marturie din autobiografia lui Iacocca. El a facut o declaratie surprinzatoare spunînd : “În toata cariera mea , de la Ford si mai tîrziu Crysller ; sotia mea Mary, a fost sprijinul meu cel mai bun , cea care m-a încurajat si m-a binedispus todeauna.
Am fost foarte apropiati, si ea a fost todeauna de partea mea. Ei i-a trebuit un curaj enorm sa-si asume aceasta slujire, pentru ca avea diabet si starea sanatatii ei era agravata de stres.

Cînd Iacocco a fost amenintat ca va fi dat afara de la presidentia companiei Ford, si i s-a oferit o slujba ,prin care sa salveze compania Chrysler ; raspunsul sotiei lui a fost :” Dragul meu ; Te iubesc ! si ai libertatea sa iei orice hotarîre ; hotarîrea ta este si hotarîrea mea !

Ea si-a asumat riscurile care o priveau în mod direct . Iacocco a mentionat : “de cîte ori sanatatea ei se înrautatea, aceasta stare era cauzata de o vreme de stres intens cauzat de problemele pe care le-am avut la Ford sau la Chrysler.

El a continuat : ” Într-o seara , cu doua saptamîni înainte de moartea ei , m-a chemat sa-mi spuna , cît de fericita a fost lînga mine si ce mîndra este de mine”. Aceasta încurajare a însemnat foarte mult pentru Iacocco. Mai tîrziu el a marturisit : ” Mary m-a sustinut tot timpul” ; dar ” Îmi pare rau ca niciodata în acei ultimi ani ai durerii ei nu i-am spus ca si eu sunt mîndru de tot ce a facut ea pentru mine”!

Iata aici unul dintre oamenii cei mai de succes ai timpurilor noastre , marturisindu-si greseala facuta fata de persoana care l-a sustinut în crizele cele mai dificile.

Rug. Doamne Dumnezeule; Tu cel care sustii întreaga creatie, ajuta-ma sa fiu un sustinator si un încurajator pentru altii. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.