04 Noiembrie – LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ TE TRANSFORME

0
41

“Să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre” (Romani 12:2)

Imaginea pe care o avem despre noi înșine se formează încă din copilărie, pe baza reacției părinților, profesorilor și a altor figuri cu autoritate ““ și nu e ușor să o schimbăm. Schimbarea imaginii nu vine de la sine, ci de la Duhul Sfânt atunci când Îl lași să te transforme. Cum? “Prin înnoirea minții”.

Amintindu-și de vremea în care băieții lui erau mici, un predicator spune că ei se jucau cu un autobuz de jucărie, dotat cu sunet pentru scârțâitul frânelor și huruitul motorului. “Nu am acordat prea mare atenție căci încercam să mă eliberez de stresul zilei. Buimac, m-am uitat în jos și am văzut că băieții se jucau cu un avion pe o pistă imaginară. “Ce s-a întâmplat cu autobuzul?” am întrebat eu. “Tată, acesta e un transformator.

Se poate transforma în orice vrem noi!” au explicat ei. Dumnezeu a creat primul “transformator”. Ei a făcut omul în așa fel încât a putut crea femeia din el. Printr-un singur act creator, Dumnezeu a transformat bărbatul în căsnicie, căsnicia în familie și familia în societate. Dumnezeu a pus puterea transformatoare, intrinsec, în om. În duhul nostru sălășluiesc tot felul de lucruri latente.

Pentru creștin, transformarea pentru a ajunge la potențialul maxim e rezultatul strădaniilor interne. Dumnezeu a pus în tine anumite lucruri care trebuie să iasă la iveală, iar când te-ai săturat să tot încerci să-ți descătușezi resursele, lasă-L pe El să elibereze în tine puterea de a deveni tot ceea ce trebuie să fii”. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12).

Hristos ne dă puterea să ieșim din carapacea a ceea ce am fost obligați să fim și să ne transforme în ceea ce ne-a creat să fim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.