04 Martie CUM SĂ FII CĂSĂTORIT DAR ȘI FERICIT (3)

0
49


“Gustă viața cu nevasta pe care o iubești”¦”
(Eclesiastul 9:9)

Fericirea maritală necesită un mediu lipsit de egoism. Doi oameni care s-au hotărât să trăiască ceea ce Domnul Isus a spus în Predica de pe Munte vor găsi fericirea împreună. Fiecare fericire (care ar trebui să fie atitudinea noastră) începe cu cuvântul “ferice” care înseamnă “fericit”. Adevărata fericire se găsește în smerenie, în a fi gata să te pocăiești, în blândețe, în răbdare, în modestie, în dragostea față de ceea ce e bine și drept, în curăția inimii și în aducerea păcii. Acestea sunt calitățile care fac ca o relație de căsătorie să ajungă la bun sfârșit. Să observăm că acestea sunt opusul egoismului!

Un eu nerăstignit este cel mai rău material posibil pentru o căsnicie. Inelul de căsătorie simbolizează dedicare neîntreruptă, dar dacă nu se pune sub cruce, simbolul morții față de sine, nu poate exista fericire maritală de durată. Sinele va pune capăt iubirii; iubirea va pune capăt sinelui. Căsătoria este ultima inovație de creștere fără egoism. Trăirea alături de un alt om imperfect ne împinge spre maturizare, spre coacere și spre dobândirea artei de negare a sinelui care dezvoltă relația.

Pavel scrie: “lubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia” (Romani 12:10). Testul unei relații pline de iubire constă în punerea nevoilor partenerului înaintea propriilor noastre nevoi, întrebarea “binele cui îl caut eu în gestionarea acestei situații?” revelează adevărata atitudine a inimii noastre, făcându-ne să-l punem pe partenerul nostru pe primul plan. Renunțarea la egoism în mod deliberat face să se aplice crucea peste șinele și natura noastră și ne dezvoltă căsnicia.

Cu cât mai mult din șinele nostru moare, cu atât mai mult trăiește relația noastră! “Dacă grăuntele de grâu, care a căzut pe pământ, nu moare, rămâne singur; dar dacă moare aduce multă roadă” (loan 12:24).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.