04 Ianuarie

1
50

” În El ati fost taiati împrejur, nu cu o taiere împrejur, facuta demâna, ci cutaierea împrejur a lui Hristos, în desbracarea de trupulpoftelor firiinoastre pamântesti, fiind îngropatiîmpreuna cu El, prin botez, si înviatiîn El si împreuna cu El, prin credintaîn puterea luiDumnezeu, care L-a înviat din morti. ” Col.2:11-12

Prin versetele biblice de astazi, apostolul Pavel ne arata ca botezul prefigureaza moartea împreuna cu Hristos, si învierea prin credinta la o viata noua.

Cu siguranta ca la acest început de an, sunt multi oameni care au nevoie sa li se întareasca convingerea ca pot sa aiba un nou început al vietii. Sunt uimit sa aflu cât de multi sunt cei care desi au pasit într-un nou an  si au avuttot ce si-au dorit de sarbatori, sunt dezamagiti de viata, si pornesc înnoul an deja înfrânti.

Millard Fuler, cel ce a pus bazele organizatiei “Habitat pentru umanitate”, a ajuns milionar în dolari, pe când avea doar douazeci si noua de ani. Având aceste resurse materiale, el si-a permis sa-i cumpere sotiei sale, tot ceea ce ea si-a doritsi pe deasupra multe alte lucruri la care ea nici nu a visat.

Într-o zi însa, când s-a întors acasa, Millard a descoperit ca desi avea toate aceste lucruri, sotia sa l-a parasit. În acele momente el a plecat sa o caute. Atunci când a gasit-o a mers împreuna cu ea la un hotel din New York, unde  dupa ce au închiriat o camera, au discutat pâna dimineata.

În acea discutie, sotia si-a deschis inima în fata sotului ei si i-a marturisit ca nu este interesata de niciunul dintre lucrurile pe care i le-a cumparat, pentru ca inima îi este goala, iar tot ce are, n-o poate împlini.

Ea i-a mai spus sotului ca de când s-a maritat cu el, sufletul îi este mort, si a ajuns o roaba pentru lucrurile materiale. Pentru ca nu mai poate trai în aceasta stare, a decis sa plece de acasa, pentru a recâstiga viata pe care a avut-o în copilarie si adolescenta.

Dupa ce Millard a auzit aceasta marturisire, si-a luat sotia în brate si-a îngenunchiat împreuna cu ea, tinându-se de mâini. În timpul acelei rugaciuni din camera de hotel, cei doi soti au luat cea mai radicala decizie, care le-a schimbat total viata. Ei au hotarât sa vânda tot ce au,  si sa se dedice împreuna, pentruai sluji pe saracii fara locuinta din întreaga lume.

În acele momente când au hotarât sa moara pentru valorile efemere ale acestei lumi, în inima lor a reaparut viata din Dumnezeu care le-a inundat fiinta.

Daca traiesti aceiasi goliciune spirituala si n-ai gustat înca din ceea ce înseamna o viata noua cu Hristos, fii gata acum la început de an sa te rogi spunând :

Rug. Doamne Dumnezeule; pentru a avea o viata din belsug, ajuta-ma sa mor fata de mine însumi si valorile acestei lumi, alegând sa traiesc prin credinta pentru Tine si slujirea altora. Amin

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu poate sa ajunga la inima omului fara Duhul Sfant, nici o bogatie nu te poate face SA IUBESTI,si nu toti oamenii cauta iubirea doar cei ai lui DUMNEZEU caci EL este iubire , in cele din urma Dumnezeu va desparti pe cel rau de cel bun ,acestia nu vor putea locui impreuna cat de mult ar sta ei impreuna pe acest pamant.- “Ce sti tu barbate daca iti vei putea mantui sotia , si ce sti tu femeie daca iti vei putea mantui barbatul ” cautati iubirea si il veti gasi pe DUMNEZEU,CERCETATI SCRIPTURILE nu le cititi si duhul sfant va va calauzi in tot ce faceti.amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.