04 August

0
29

“Și cei mai mulți din frați, îmbărbătați de lanțurile mele, au și mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvîntul lui Dumnezeu.” Fil.1:14

Mîntuirea implica o schimbare a vietii! Aceasta schimbareîncepe din interior spre exterior, iar apostolul Pavel este un exemplu perfect în acest sens.

Înainte de a-L cunoaste pe Hristos, apostolul Pavel a fost cunoscut cu numele de Saul. În aceasta veche identitate, el i-a urît pe crestini si a facut tot ceea ce i-a stat în putinta sa nu mai ramîna în Israel nicio urma de a lor.

În epistola pe care el o scrie Filipenilor, gasim însa o persoana cu totul schimbata. Saul, prigonitorul de altadata, era acum Pavel, apostolul care a mers de bunavoie la închisoare, îndurînd batai si multe necazuri pentru Hristos!

Viata apostolului Pavel si curajul sau de a-L urma pe Hristos în mijlocul atîtor încercari a avut un mare impact si asupra celorlati crestini. Bucuria lui continua si dedicarea lui totala pentru scopul pe care voia sa-l atinga a dat celor din Filipi un si mai mare curaj pentru a-L marturisi pe Domnul, în ciuda persecutiilor prin care treceau.

Prin exemplul vietii sale, apostolul Pavel este un puternic exemplu si pentru noi, care ne arata ca atunci cînd îl cunoastem pe Hristos si întelegem ca Dumnezeu urmareste un scop bun si prin încercarile prin care trecem, putem sa-l laudam pe Dumnezeu si sa ne bucuram indiferent de ceea ce ni se întîmpla. Iar atunci cînd vom trai în acest fel , Dumnezeu va folosi marturia vietii noastre pentru a-i întari si pe ceilalti credinciosi!

De aceea si noi, asemenea apostolului Pavel, trebuie sa ne ridicam ochii spre Hristos si sa ne întindem mînile spre cei din jur, pentru ca prin marturia si slujirea noastra, cei ce nu-L cunosc pe Domnul sa descopere adevarurile pe care noi le stim.

Cînd viata apostolului Pavel a fost schimbata, el nu numai ca a încetat sa faca lucrurile rele pe care le savîrsise pîna atunci, ci si-a deschis si inima spre altii, pentru ca acestia sa-L poata vedea pe Hristos în viata lui și si-a întins mîinile spre altii, pentru ca sa-i slujeasca pe cei aflati în nevoie.

Daca împreuna cu Hristos ai trait aceasta înnoire a vietii, în aceasta zi as dori sa te încurajez sa vorbesti si altora despre aceasta schimbare din viata ta. Nu uita ca si alti crestini au nevoie sa fie inspirati de exemplul tau ca sa faca la fel!

TRAIESTE ÎN ASA FEL ÎNCÎT SI ALTI CRESTINI SA FIE INSPIRATI DE EXEMPLUL VIETII TALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.