03 Octombrie – LUPTĂ-TE PENTRU CĂSNICIA TA! (3)

0
53

“Căsătoria să fie ținută în toată cinstea”¦ căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari” (Evrei 13:4)

Clara Null spune: “Copiii din clasa mea de la școala duminicală învățau cele Zece Porunci. Când am ajuns la porunca “să nu preacurvești” m-am întrebat dacă trebuie să le-o explic. Sigur, o fetiță de șapte ani a ridicat mâna și a întrebat: “Ce înseamnă preacurvești?” Dacă trăiești mânat de porniri și nu de angajamente, căsnicia ta va avea de suferit.

Cuvântul “angajament” e cel mai bine descris în jurămintele căsniciei. Le mai ții minte: “De bună voie și nesilit de nimeni iei în căsătorie pe “¦ să-ți fie supus/ă și să trăiți împreună în taina sfântă a căsătoriei instituite de Dumnezeu, să-ți fie alături la bine și la rău, în sănătate și în boală, lăsându-i pe ceilalți și fiindu-i creincios/oasă până la moarte?” Asta v-ați spus voi înaintea lui Dumnezeu!

Un mare hotel avea pliante pentru șoferii aflați în trecere, cu următorul conținut: “Stabiliți-vă următoarea aventură cu noi!” Nu e foarte amuzant când ne gândim la consecințe!Un psihiatru renumit a spus: “Am consiliat mii de cupluri, dar încă nu am întâlnit nici o persoană infidelă fericită”.

Rezultatele sunt mereu aceleași: rușine, teamă, pierdere, singurătate și depresie. Când îți calci pe propria integritate, e greu să trăiești în propria-ți piele. Nu te lăsa amăgit de celebrități care sar de la o relație la alta.

Secretul fericirii în căsnicie nu e să găsești persoana potrivită, ci să devii persoana potrivită. Biblia spune că trebuie să te îngrijești de nevoile spirituale, emoționale, materiale și intime ale partenerului tău. Așa că începe să discuți despre aceste lucruri.

Dacă ți se pare greu să discuți despre așa ceva, caută ajutor ““ căsnicia ta merită lupta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.