03 Octombrie – “POATE” (1)

0
42

-“Poale ca Domnul va lucra pentru noi” (1 Samuel 14:6) –

Ionatan, fiul împăratului Saul, urmărea o garnizoană filisteană. Nici un prooroc nu i-a vorbit. Nu avea nici un cuvânt de la Domnul care să-i confirme că va câștiga lupta. El i-a spus pur și simplu purtătorului său de arme: “Vino, și să pătrundem până la straja acestor netăiați împrejur. Poate că Domnul va lucra pentru noi”. Asta nu-ți dă dreptul să mergi și să faci ce-ți trece prin cap, după care să-L rogi pe Dumnezeu să te ajute. În mod limpede, Ionatan lupta de partea poporului lui Dumnezeu, deci știa că Domnul este cu el. Dar fără instrucțiuni specifice și detaliate, el s-a bazat pe un “poate”. A funcționat? Da.

Când Ionatan și purtătorul lui de arme au ucis douăzeci de filisteni, ei au aruncat puterea adversă într-o așa mare confuzie, încât au început să se omoare unii pe alții, iar Israelul a ieșit învingător. Solomon a spus: “Cine se uită după vânt, nu va semăna, și cine se uită după nori, nu va secera” (Eclesiastul 11:4). Cu alte cuvinte, dacă aștepți condiții perfecte, nici nu vei încerca, nici nu vei realiza nimic. Da, ar fi minunat dacă Dumnezeu ne-ar da întotdeauna instrucțiuni specifice. Dar deseori El ne călăuzește printr-o idee sau printr-un gând care începe să crească în noi și pe măsură ce se întărește și persistă, începem să ne gândim: “Poate că asta vrea Dumnezeu să fac”.

Ne place rezultatul (și venitul) garantat. Ne simțim confortabili cu afacerea sigură, perfectă, lipsită de risc, de faliment sau de pierdere. Dar te vei confrunta cu un “poate” de mai multe ori decât garanțiile pe care le ai. Dar acele perioade de nesiguranță îți vor întări credința, hotărârea și curajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.