03 Noiembrie

0
42

“Noi Îl iubim pentru ca El ne-a iubit întîi. ” I Ioan 4:19

Fred Hermon obisnuia sa-si înceapa discursurile sale întrebînd audienta : Stiti cumva cine a fost primul antrenor al lui Jim Thorpes ; (un medaliat la olimpiada din 1912 la pentatlon si decatlon ) ? Stiti cine l-a învatat pe Einstein aritmetica pe cînd acesta era în clasa a II a ? Sau cine a a fost profesorul de pian al marelui pianist Pederewski ? Folosind aceiasi introducere, noi s-ar putea sa întrebam : “Cine a fost învatatorul de scoala duminicala a lui Billy Graham ?

Desi nu cunoastem raspunsul la aceste întrebari si nici numele celor ce au împlinit aceste slujiri, putem sti cu siguranta ca acea jertfa a dragostei depusa la începuturi, a fost urmata de un seceris bogat !

Bill Havens, urma sa reprezinte U.S.A. în echipa de canoe , la olimpiada din 1924. În acea vreme însa se confrunta cu o dilema: Primul sau copil urma sa se nasca chiar în prima zi a competitiei. Sotia sa l-a încurajat sa mearga la aceasta competitie, dar Bill a hotarît sa ramîna acasa si s-o încurajeze la nastere.

Colegii sai de echipa au cîstigat medalia de aur. Dar el a pierdut sansa de a o primi împreuna cu ei. Ca totul sa fie si mai rau, copilul asteptat nici nu s-a nascut respectînd calculele parintilor, ci numai dupa trei saptamîni dupa ce s-a încheiat competitia !

Dupa 24 de ani însa, acel baiat ce nu s-a nascut la timpul asteptat l-a sunat pe tatal sau din Helsinki anuntîndu-l ca a cîstigat medalia de aur la olimpiada. Frank ,cînd s-a facut mare a început sa practice acelasi sport ca tatal sau si i-a adus tatalui bucuria de a avea în familie medalia pe care o pierdusera , pentru ca a decis sa ramîna lînga sotia lui si s-o asiste la nastere.

Oricine este gata sa faca o jertfa a dragostei , va avea parte în timp de o rasplata pe masura, pentru ca în mijlocul provocarilor vietii, dragostea face diferenta.

Rug. Doamne Dumnezeule; stapîneste si inima mea cu dragostea Ta, iar manifestarea ei prin viata mea doresc sa faca diferenta în orice împrejurare a vietii. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.