03 Martie-CE TE OPREȘTE? TEAMA DE SUCCES? (1)

0
38


„N-au încetat… să întărâte pe Sfântul lui Israel”
(Psalmul 78:41)

Cercetătorii au făcut un experiment cu broaște pe care le-au pus în borcane de sticlă, acoperite cu capace ca să nu scape. La început broaștele au tot sărit, încercând să scape, dar de fiecare dată dădeau cu capul de capac. După treizeci de zile, s-a întâmplat ceva uimitor. Când capacele au fost date la o parte, broaștele nu au sărit afară chiar dacă ar fi putut-o face cu ușurință.De ce? Pentru că și-au format un sistem de convingeri potrivit cărora mai sus de gura borcanului nu pot ajunge. Convingerile lor limitate le-au făcut să rămână prizonierele borcanului!

Și iudeii au făcut la fel: „N-au încetat… să întărâte pe Sfântul lui Israel Nu și-au mai adus aminte de puterea Lui” (v. 41-42).

Te ții cumva de forme de credință limitate chiar dacă ele nu mai sunt adevărate și îți sabotează viitorul? „Sunt prea tânăr, prea bătrân, sunt femeie, sunt de naționalitate greșită, nu am studii, nu am talent, nu am legături, am avut eșecuri prea mari, etc.” Teama de succes izvorăște din:

1) Frica de-a nu fi demn de succes.

2) Frica de-a nu fi capabil de-a te ridica la nivelul așteptărilor, pentru îndeplinirea responsabilităților care vin odată cu succesul.

3) Frica de-a nu fi respins de cei nemulțumiți de succesul tău.

4) Frica de-a nu pierde controlul asupra vieții private.

5) Frica de-a le spune nu, prietenilor și familiei, care se simt îndreptățiți să te controleze.

Elimină aceste sisteme de convingeri și credințe care te limitează. Dumnezeu dorește să izbutești în toate lucrurile și El îți va da abilitățile, înțelepciunea și puterea pentru a reuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.