03 Iunie

0
36

“Prin credință Moise, cînd s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon, ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decît să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului.” Evrei 11:24-25

Viata crestina implica o serie de decizii pe care trebuie sa le luam în fata celor mai diverse provocari. Uneori, aceste decizii sînt bune si îl slavesc pe Dumnezeu, alteori sînt gresite si îl dezonoreaza pe Dumnezeu. Cînd am ajuns în aceasta stare, trebuie însă sa cautam restaurarea spirituala si sa ne cerem iertare de la Dumnezeu pentru toate alegerilegresite.

Caracterulnostru poate fi definit ca suma a tuturor alegerilor pe care le facem în viata. Cineva a spus: ” la început, tu faci alegerile, iar dupa aceea alegerile facute îti modeleaza viata, fiindca îti daltuiesc caracterul!”

Decizia lui Moise de a renunta la placerile Egiptului si la drepturile care îi reveneau ca fiu a lui Faraon este pentru noi un puternic exemplu, care ne arata modul cum alegerile pe care le facem pot sa ne conduca spre o directie diametral opusa fata de cursul vietii.

Într-o societate în care sînt multe celebritati, dar putini eroi, Moise este pentru noi un adevarat erou al credintei, fiindca dupa ce a luat o decizie corecta, el a fost pregatit sa plateasca si pretul unei schimbari radicale.

Chiar daca pentru o vreme a trait ca print în Egipt, el a stiut ca este evreu, iar acest fapt l-a determinat ca într-o zi sa aleaga sa-L urmeze pe Dumnezeu si sa se identifice cu cei din neamul sau.

De aceea, la aproape 40 de ani, cînd a înteles ca Dumnezeu îl cheama pentru o lucrare importanta, în loc sa aleaga calea usoara si sa-si continue viata în lux, el a raspuns: “Da Doamne”, fiind gata sa-L urmeze pe Dumnezeu prin credinta.

Asemenea lui Moise, Dumnezeu ne cere si noua ca indiferent de situatiile cu care ne confruntam, sa ne ridicam în picioare si sa spunem “Da Doamne”, alegînd astfel sa-L urmăm pe El si sa ne asemanam cu poporul Sau.

Cu toate ca s-ar putea ca aceasta alegere sa nu fie usoara, în aceasta zi te îndemn sa-L urmezi pe Dumnezeu indiferent de pretul pe care urmeaza sa-l platesti, fiindca alegerea pe care o faci astazi s-ar putea sa-ti schimbe radical tot cursul vietii.

FII GATA SA SPUI “DA DOAMNE”, URMÎNDU-L PE DOMNUL PRIN CREDINTASI NU VEI REGRETA NICIODATA CEEA CE AI LASAT PENTRU EL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.