03 Iulie

0
33

“Prin înțelepciune se înalță o casă, și prin pricepere se întărește;prin știință se umplu cămările ei de toate bunătățile de preț și plăcute. Un om înțelept este plin de putere, și cel priceput își oțelește vlaga. Căci prin măsuri chibzuite cîștigi bătălia, și prin marele număr al sfetnicilor ai biruința.” Prov.24:3-6

Eu cred ca noi ca oameni ai lui Dumnezeu si ca Biserica, putem cîstiga generatia care vine si influenta viitorul tarii noastre, daca luptam pentru pastrarea familiilor noastre.

Atunci cînd lupti pentru a-ti pastra familia si lucrezi pentru întarirea familiei si consolidarea ei, îti întaresti de fapt natiunea de care apartii! Sistemul de aparare al natiunii noastre nu sta în numarul armelor sau al focoaselor nucleare, ci în forta morala si spirituala a credintei celor din familiile noastre.

Dar cum poti sa lupti pentru familia ta? Dovedesti ca lupti pentru familia, care ti-a dat-o Dumnezeu, doar atunci cînd îti investesti viata zidind pe o temelie solida.

Evanghelistul Matei ne descrie în capitolul 7 al scrierii sale, cazul a doi oameni care s-au angajat pentru zidirea casei lor. Unul dintre acestia si-a construit casa pe stînca, iar celalat si-a construit casa pe nisip.

Atunci cînd au venit furtunile si valurile vietii, casa construita pe stînca a ramas în picioare, iar cea construita pe nisip s-a prabusit. Ca sa arate cît de mare au fost distrugerile cauzate de ploile si furtunile vietii, Domnul Isus a adaugat spunînd:”si prabusirea i-a fost mare!”

Ceea ce am învatat de-a lungul anilor este ca în viata fie ca esti în mijlocul furtunii, tocmai ai iesit dintr-o furtuna, iar alta este gata sa înceapa. Datorita acestui fapt este imperios necesar sa te asiguri ca viata ta si a familiei tale este asezata pe o stînca solida. Iar aceasta stînca este Hristos!

Ce fel de teren ai ales pentru temelia familiei tale? Daca recunosti ca familia ta este zidita pe nisipul întelepciunii lumesti si ai lasat ca influenta culturii contemporane sa se înfiltreze în casa ta si recunosti ca pîna acum n-ai vegheat îndeajuns ca familia ta sa fie strîns legata de Hristos si integrata într-o biserica locala, în aceasta zi as dori sa te provoc sa-ti construiesti casa pe temelia Adevarului si sa începi sa zidesti pe Hristos.

Pentru ca furtunile vietii sînt gata sa se dezlantuie, iar furia valurilor este tot mai mare, pentru a-ti pastra familia unita si în siguranta, astazi ai nevoie mai mult ca oricînd de aceasta temelie sigura, care este Hristos.

ZIDESTE-TI FAMILIA PE HRISTOS SI PE ÎNTELEPCIUNEA LUI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.