03 Februarie

0
33

“Totuși vă scriu o poruncă nouă, lucru care este adevărat atat cu privire la El, cat și cu privire la voi; caci întunericul se împraștie, și lumina adevarată și răsare chiar.
Cine zice că este în lumină, și urăște pe fratele său, este încă în întuneric până acum.” I Ioan 2:8-9

Asacum am aratat în meditatia de ieri, ca urmasi ai lui Hristos, noi trebuie sa ne iubim semenii, fiindca Dumnezeu ne-a iubit mai întai.

Astazi, as dori sa arat însa cum ne împuterniceste Dumnezeu, pentru a ne împlini aceasta datorie. Acesta este de fapt si mesajul versetelor biblice mentionate mai sus, prin care ne este aratat cum putem trece de la întunericul indiferentei fata de altii, la lumina vredniciei de a le arata dragoste si har.

Stii ca Dumnezeu nu ne porunceste sa facem ceva, înainte de a ne si învrednici ca sa putem face acel lucru ? Ar fi incorect pentru Dumnezeu sa astepte de la noi ceva ce nu putem împlini. De aceia, stii ce El face ?

Ne umple mai întai cu dragostea Sa care ne da capacitatea de a-i iubi pe altii,  si numai dupa aceeane cere sa împlinim ceea ce El ne-a poruncit.

Însusi Domnul Isus ne spune: “Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Luca 10:27.

Din perspectiva Domnului Isus, iubirea semenilor este o responsabilitate majora. Iubirea lui Dumnezeu si iubirea semenilor este cuprinsa în aceiasi porunca.

Daca vecinul tau se afla în nevoie, fiindcă îti privestisemenii cu ochii dragostei lui Dumnezeu, inima ta ar trebui sa bata într-un mod diferit pentru ei.

De aceia, daca ti-ai început ziua într-o stare de indiferenta fata de cei din jurul tau, cere-i lui Dumnezeu sa-ti umple inima cu dragostea Sa, pentru ca apoi, aceasta dragoste pe care ai primit-o sa se reverse din belsug spre altii.

DUMNEZEUNE DA PUTERE CA SA TRECEM DE LA INDIFERENTA, LA O DRAGOSTE DEPLINA PENTRU ALTII !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.