03 Decembrie

0
40

” Si a nascut pe Fiul ei cel întîi nascut, L-a înfasat în scutece , si L-a culcat într-o iesle, pentru în casa de poposire nu era loc pentru ei .” Luca 2:7

Potrivit unei vechi legende, cînd magii condusi de stea au ajuns în Betleem, au intrat în casa unei femei bogate. Acestia vazînd-o foarte preocupata cu treburile casei, i-au zis : “Vino cu noi , sa te închini Regelui !” Noi I-am vazut steaua în rasarit si am venit pîna aici sa ne închinam Lui. Tu esti asa de aproape de El , de aceea merita sa faci aceasta jertfa!

Oh ! a raspuns femeia ; Mi-ar place sa va însotesc ! Am auzit si eu ca într-o zi are sa vina Mesia si abia astept sa-L întîlnesc; dar acum nu pot sa va însotesc, pentru ca înca nu mi-am terminat curatenia !

Cînd femeia si-a terminat cele propuse, magii nu se mai zareau, steaua nu mai stralucea, iar Domnul Isus nu mai era în Betleem. Se trezise prea tîrziu. L-a cautat pe Mesia cînd nu-L mai putea gasi !

Aceasta se poate întîmpla si astazi. Putem trece prin toate ritualurile , datinile si ceremonialurile care însotesc sarbatoarea Craciunului,putem sa fim foarte ocupati cu cadourile, cu mîncarea si curatenia casei, dar sa pierdem în acest fel ceea ce este esential : “Întîlnirea cu Mesia !”

Nu vom trai un Craciun adevarat , daca ne vom îngriji numai de ceea ce împodobeste cadrul unei sarbatori exterioare, fara ca la aceasta ocazie, sarbatoarea sa cuprinda mai întîi interiorul sufletului si-a inimii noastre. Domnul Isus este motivatia sarbatorii; si numai întînirea cu El ne poate aduce o bucurie deplina !

Rug. Doamne Isuse; vino si-n inima mea, ca împreuna cu Tine sa pot trai o adevarata sarbatoare . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.