02 August

0
39

” Îndeamna-i sa faca bine , sa fie bogati în fapte bune , sa fie darnici , gata sa simta împreuna cu altii , asa ca sa-si strînga pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie pentru ca sa apuce adevarata viata ” . I Tim 6:18-19

Domnul Isus putea sa aiba toate lucrurile. Sfînta Scriptura ne spune însa ca de dragul tau si de dragul meu, El “a renuntat la toate lucrurile “! În loc sa se înalte , El s-a smerit si S-a facut ascultator pîna la moarte ; si înca moarte de cruce. Stiti ce s-a întîmplat ca urmare a acestei atitudini ? Dumnezeu L-a înviat din morti si L-a înaltat, dîndu-i numele care este mai presus de orice nume .Aceasta este adevarata maretie si înaltare !

Urmeaza exemplul Domnului Isus, concentrîndu-te asupra a ceea ce poti sa dai umblînd în smerenie , si apoi lasa reputatia ta în grija lui Dumnezeu si El te va înalta !

Viata lui Mahatma Gandi , a fost atinsa de Hristos si profund influentata de Evanghelie. El a spus odata : ” eu am devenit crestin ; nu numai “m-am numit crestin “!

El nu s-a multumit doar sa poarte un nume sau sa împlineasca un ceremonial. N-a condus masele ca un prelat avînd o autoritate si o pozitie mai înalta decît a lor. El s-a identificat cu cei din neamul sau si a fost în mijlocul lor în toate circumstantele.

Cei mai multi conducatori ai Indiei s-au considerat a fi din casta superioara si au stat departe de de masele largi ale populatiei din castele inferioare. Gandi , n-a lasat pe nimeni sa fie mai josnic ca el, ci i-aapreciat si i-a ajutat pe toti. Daca unii dintre conducatorii Indiei îi considerau pe cei din castele inferioare de neatins, ca si cum s-ar îmbolnavi de lepra, Gandi a stat tot timpul cu ei, redîndu-le demnitatea si o noua identitate. El îi numea pe cei din patura cea mai de jos a societatii : ” Harijans” , “Oameni ai lui Dumnezeu “!

Asemeni acestor oameni din castele inferioare ale Indiei si noua Hristos ne-a dat un nou nume. Aceasta demnitate n-o capatam prin ceea ce avem, ci prin ceea ce suntem :

” Copii de Dumnezeu, mostenitori ai Împaratiei Sale “!

Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc pentru ceea ce pot fi în meritele Tale. Ajuta-ma sa-i pretuiesc si sa-i respect pe semenii mei considerîndu-i ca pe Tine.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.