02 Martie – CE A INVESTIT DUMNEZEU ÎN TINE?

0
38

“Bogăția “¦ Lui în sfinți” (Efeseni 1:18)

Pavel s-a rugat pentru credincioșii din Efes să cunoască ceea ce Dumnezeu i-a chemat să facă și să înțeleagă “bogățiile” pe care le-a investit în ei. Să ne gândim la următoarele:

1) Dumnezeu stie ce a investit în tine. El nu te izbăvește astăzi și mâine te duce în cer. El te cheamă și te echipează să împlinești un scop anume în lumea aceasta. Hristos ne-a învățat că unii au primit cinci talanți, alții doi, alții unul (Matei 25:15). De aceea, e o greșeală să faci comparații. Nu ceea ce ai îți determină răsplata, ci ceea ce faci cu ce ai. Când îți îngropi talantul din cauza fricii de risc și de eșec, dai de necaz în relație cu Dumnezeu.

2) Dumnezeu protejează ceea ce a investit în tine. Câteodată nu-L ascultăm pe Dumnezeu spui tu. Adevărat! Și reacția ta față de El fie îți prelungește perioada de disciplinare, fie o scurtează. Ne abandonează Dumnezeu? Niciodată! “Lui Dumnezeu nu-l pare rău de darurile și de chemarea făcută” (Romani 11:29).

3) Dumnezeu așteaptă un câștig în urma investiției pe care a făcut-o în tine. Când vei ajunge la sfârșitul vieții, ce vei arăta în schimb? Dumnezeu ți-a dat timp, talent și o comoară. Le folosești ca un egoist sau le folosești pentru a-L sluji pe El și pentru a-i binecuvânta pe ceilalți?

“Toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut” (2 Corinteni 5:10). Compozitorul a spus-o astfel: “Căci vom pleca de aici, lăsând toate, dar ce lui Isus ai făcut, va sta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.