02 Mai

0
38

“M-am uitat, și sculîndu-mă, am zis mai marilor, dregătorilor și celuilalt popor: “Nu vă temeți de ei! Aduceți-vă aminte de Domnul cel mare și înfricoșat, și luptați pentru frații voștri, pentru fiii voștri și fetele voastre, pentru nevestele voastre, și pentru casele voastre!”Neemia 4:14

În capitolul patru al cărții Neemia, Cuvîntul lui Dumnezeu ne prezintă un momentîn care copiii lui Israel au fost cuprinși de descurajare. Au ajuns la jumătatea lucrării de reconstruire a zidurilor Ierusalimului și descurajarea i-a atacat cu toată puterea.

Avînd în vedere că descurajarea este contagioasă, Neemia a înțeles că trebuie să facă ceva înainte ca aceasta să se răspîndească precum un cancer peste întreaga tabără.

În versetul biblic de astăzi ne este prezentat medicamentul pe care l-a folosit Neemia pentru vindecarea poporului Israel de boala descurajării de care a fost cuprins. Cuvintele rostite de Neemia pentru cei din Israel ne pot aduce și nouă eliberarea de sub aceeași povară, ori de cîte ori descurajarea cuprinde și ființa noastră.

Neemia știa că pentru a fi vindecat de descurajare poporul avea nevoie de un timp în care să-și reîmprospăteze perspectiva pe pare o aveau cu privire la Dumnezeu. De aceea, el a mers la popor și a spus în auzul conducătorilor: “este timpul să vă amintiți cît de mare și minunat este Dumnezeu! Amintiți-vă de El, uitați-vă la El, și ascultați numai de El!”

Pot să vă spun că și în viața mea au fost momente cînd am ajuns răpus de descurajare. Am găsit însă vindecarea doar atunci cînd m-am oprit din lucrările pe care le făceam și mi-am amintit de tot ceea ce Dumnezeu a făcut pentru mine. În acele momente, cînd am retrăit bucuria experiențelor trecute, am simțit cum Dumnezeul Cel Preaînalt mă ridica din starea de deznădejde în care căzusem.

El este gata să facă același lucru și pentru tine. Te va întări și te va ajuta să te ridici chiar din cea mai întunecată zi sau noapte din viața ta.

Sfînta Scriptură ne spune în Isaia 53:4 că: “El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui..”, iar Domnul Isus știe ce simți și situațiile cu care te confrunți. El știe cînd ești rănit și știe și ce ai nevoie pentru a depăși această situație. De aceea privește numai spre El!

CÎND EȘTI RĂPUS DE DESCURAJARE, ADU-țI AMINTE DE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU ȘI DE TOATE LUCRĂRILE PE CARE EL LE-A FĂCUT PENTRU TINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.