„Dar când au dat de pășune, s-au săturat, și când s-au săturat, inima li s-a umflat de mândrie; de aceea M-au uitat”
(Osea 13:6)

Pavel scrie: „îndeamnă pe bogații veacului acestuia să nu se îngâmfe, și să nu-și pună nădejdea în niște bogății nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belșug, ca să ne bucurăm de ele. îndeamnă-i să facă bine, să fie bogați în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alții” (1 Timotei 6:17-18).

Te numeri tu printre „bogații veacului acestuia”? Aproape jumătate din planetă – peste trei miliarde de oameni – trăiesc cu mai puțin de 12 lei pe zi. Dacă venitul tău depășește această sumă, prin comparație, ești bogat. Dar odată cu prosperitatea apare și avertizarea: nu fi trufaș! „Mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înainte căderii” (Proverbe 16:18).

Istoricul scoțian Thomas Carlyle a scris: „Uneori necazurile se țin scai de noi. Dar la fiecare om care se bucura de prosperitate, există alții o sută care se vor confrunta cu necazurile”. Dumnezeu dorește să te bucuri de lucruri fără a fi orbit de ele. Agonisirea de averi, indiferent cât de mărunte ar fi ele, atrage după sine eclipsarea lui Dumnezeu.

Există un progres previzibil de la sărăcie la mândrie. Săracul se roagă și muncește; Dumnezeu îl aude si îl binecuvântează. Omul smerit devine bogat și uită de Dumnezeu. Săracul credincios devine un bogat îngâmfat. După cum a spus Dumnezeu prin Osea: „Dar când au dat de pășune, s-au săturat, și când s-au săturat, inima li s-a umflat de mândrie; de aceea M-au uitat”. Cum putem evita această capcană?

Adu-ți aminte că tot ce ai vine de la Dumnezeu și că El este izvorul tuturor lucrurilor de care vei avea nevoie în viitor. Așa că, trăiește având o inimă recunoscătoare, și fii în totală dependență de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.