02 Iunie

0
36

“Si oricine nu-si poarta crucea, si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu.” Luca 14:27

Într-o seara Tony Campolo a predicat într-o localitate din Virginia de vest. În mijlocul multimii care l-a ascultat erau si doi avocati. Predica lui Campolo avea ca subiect: “Pretul uceniciei!” Dupa ce a aratat ca toti cei ce doresc sa-L urmeze pe Hristos, trebuie sa plateasca un pret, la sfarsitul predicii, Campolo, a facut o invitatie cerandu-le tuturor sa se predea în întregime pentru a-L urma pe Hristos si a fi un bun ucenic al Domnului, platind pretul.

Cei doi avocati n-au iesit în fata, dar au luat în serios provocarea de a trai în asa fel ca sa-L poata urma îndeaproape pe Domnul si sa plateasca pretul uceniciei. Pentru ca amandoi faceau parte din acelasi birou de avocatura, au hotarat sa ofere servicii legale de asistenta juridica, pentru oamenii nevoiasi din întreaga tara, care nu aveau bani sa plateasca onorariul.

Ca sa dovedeasca ca sunt ucenicii Domnului Isus, ei primeau toate cazurile ce le erau adresate indiferent de localitatea din tara, fara a pretinde nici un ban celor aflati în nevoi financiare. Dedicarea lor pentru a plati pretul uceniciei si de a-i ajuta pe cei saraci , le-a schimbat viata într-un mod în care nu s-au asteptat.

Vazand hotararea lor, ceilalti oameni ce apelau la serviciile lor si aveau bani sa-si plateasca onorariul, au raspuns cu o mare generozitate. Tot mai multi le solicitau serviciile si se angajau sa plateasca toate taxele. Mai mult decît atat; pentru ca au fost unii care n-au declarat toate taxele si valorile reale ale contractelor pe care le-au încheiat anterior, cand au auzit de hotararea celor doi avocati care erau gata sa-i ajute pe cei saraci fara a le pretinde nici un ban, acestia s-au întors si au platit onorariile pentru suma reala.

Observand toate aceste lucruri, unul dintre avocati a spus: “Acestea sunt cu adevarat binecuvantarile pe care le primesti atunci cand esti gata sa platesti costul uceniciei, pentru ca Dumnezeu nu ramâne niciodata dator !”

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un împlinitor cu fapta nu numai un ascultator uituc, pentru ca sa pot fi astfel un bun ucenic. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.